*Nettavisen* Nyheter.

20 små kropper skal gravlegges før jul

Foto: HANDOUT (Reuters)

Nå begynner innbyggerne i Newtown med å gravlegge sine kjære førsteklassinger.

18.12.12 12:31

(Nettavisen/NTB): Den amerikanske byen Newtown skal denne uken gravlegge 20 små barn som ble skutt og drept i fredagens massakre på barneskolen Sandy Hook. I tillegg skal seks lærere gravlegges før julen starter neste uke.

Den første begravelsen holdes mandag for seks år gamle Jack Pinto. Den jevnaldrende gutten Noah Pozner skal også bli stedt til hvile mandag.

- Han var et livlig og smart barn. Jeg tror han ville blitt en fin mann. Og han ville vokst opp til å bli en fin far, sier onkelen Alexis Haller.

Det vil trolig ta lang tid før innbyggerne vil klare å komme tilbake til en tilnærmet normal tilværelse etter den grusomme hendelsen som rystet en hel nasjon.

- Jeg vil gjerne at alt skal bli normalt igjen, men jeg vet ikke om det normale eksisterer lenger, sier Kim Camputo, som er mor til to barn som går på en annen skole.

- Jeg kommer helt klart til å bringe og hente barna på skolen en stund framover, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Handout

Minneseremoni
President Barack Obama deltok søndag kveld i en minneseremoni i Newtown for de drepte i skolemassakren.

- Dette kunne skjedd på hvilken som helst skole. I hvilken som helst by. Dere er ikke alene i sorgen, sa Obama til Newtown-innbyggerne under seremonien.

Obama sa USA nå må gjøre mer for å forhindre nye massakre.

- Dette er fjerde gang i min presidentperiode dette skjer. Vi kan ikke tolerere dette lenger. Disse tragediene må slutte. For å få det til må vi gjennomføre endringer, sa presidenten.

Før seremonien møtte Obama de etterlatte etter de 20 barna og seks voksne, som ble drept på skolen Sandy Hook fredag.

Presidenten traff også treffe politi og redningsarbeidere som kom til åstedet fredag Minneseremonien søndag kveld ble arrangert av alle trossamfunnene i byen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mandel Ngan

Tok sitt eget liv
Først på søndag gikk politiet ut og formelt identifiserte Adam Lanza (20) som gjerningsmannen i skolemassakren i Newtown. Politiet bekreftet samtidig at Lanza tok sitt eget liv.

20 barn og seks voksne ble drept på skolen. De fleste ofrene ble skutt med en halvautomatisk rifle av typen Bushmaster AR-15. Lanza hadde også to håndvåpen, en Glock 10mm og en Sig Sauer 9mm. I bilen hadde han dessuten ei hagle.

Lanza avfyrte flere hundre skudd, men hadde mye ammunisjon igjen, ifølge politiet. Politiet bekrefter også at Lanzas mor Nancy Lanza ble drept. Lanza bodde sammen med mora, og han skjøt henne hjemme før skolemassakren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.