RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 tenåringer siktet for barneran i Oslo

Oslo (NTB): Barn helt ned i 9-årsalderen er blitt ranet av en bande med tenåringer med tilhold i Groruddalen i Oslo. Banden har gjennomført 25 ran i løpet av seks uker.

Alle de siktede er i aldersgruppen 15-19 år, og alle har tilstått, skriver Aftenposten. Politiet har beslaglagt både kniv og slåsshansker hos de siktede.

To av de 20 som er siktet, sitter i varetekt. Begge er 18 år gamle.

- Vi har pågrepet de to vi mener er hovedmennene i saken. Det har ikke kommet inn noen nye anmeldelser etter at de to ble fengslet, sier stasjonssjef John Roger Lund ved Stovner politistasjon i Oslo til avisen.

Politiet etablerte en egen innsatsgruppe for å få stanset ransbølgen. Den første at de to hovedmennene ble varetektsfengslet 30. mai i fire uker med brev- og besøksforbud, mens den andre 18-åringen ble varetektsfengslet 7. juni. Han fikk to uker med brev- og besøksforbud.

De unge ofrene er blitt slått og truet eller på annen måtte presset til å gi fra seg mobiltelefoner, penger og andre verdisaker. Flere av de svært unge ofrene er blitt traumatisert av opplevelsene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere