Gå til sidens hovedinnhold

20 varmegrader til uken

I helgen blir det både 15 og 16 grader, men neste uke stiger temperaturen enda mer.

Været er godt og temperaturene stigende i deler av landet. Men søker du skikkelig sommervær, må du dra sørover i Europa.

Meteorologene varsler godt helgevær østafjells og tålig bra vær på Vestlandet lørdag. I Midt-Norge og nordover ventes det kjøligere og mer ustabilt vær.

Sjekk været der du bor: nettavisen.no/vaer
På farten? Få været på mobil

Best helgevær østafjells
- Det ventes temperaturer på mellom 15 og 16 grader østafjells lørdag og noe synkende søndag, forteller meteorolog Roar Teigen i Storm Weather Center til Nettavisen.

Neste uke stiger temperaturen enda mer på Østlandet. Tirsdag er det sågar meldt 20 grader i hovedstaden.

Tett i nesa? Sjekk vårt pollenvarsel

Smak av sommer i Europa
Ifølge kollegene i Meteorologisk institutt har flere byer i Europa opplevd «ekte sommerdager» denne uka. Da skal maksimumstemperaturen være høyere enn 25 grader. Onsdag var det sju observasjoner fra Europa med over 25 grader. Torsdag var det dobbelt så mange.

I Norge brukes betegnelsen «nordisk sommerdag» når maksimumstemperaturen stiger over 20 grader. Vi er ikke helt der ennå, selv om sola skinner flere steder. Torsdag klokka 16 er temperaturen i Oslo 17 grader, i Bergen 12 grader, i Bodø 8 grader og i Trondheim 11 grader, viser oversikten på Nettavisen Vær.

Sånn blir været til helgen
Lurer du på hva slags vær som er i vente kommende helg, har Storm Weather Centers Roar Teigen dette varslet å komme med:

- Nord-Norge får ustabilt og skyet vær. I Troms og Finnmark kan det komme litt regn, mest på søndag og mest i vestlige strøk.

I Midt-Norge blir det trolig skyet og halvskyet vær med enkelte regnbyger.

På Vestlandet venter vi tålig bra vær lørdag med opphold og en del sol. Søndag blir det sannsynligvis mer skyet vær, kanskje litt regn, men det er ikke snakk om mye nedbør.

Østafjells, det vil si Østlandet og Sørlandet, venter vi lørdag tålig bra vær. Det er fare for litt morgentåke enkelte steder. Søndag venter vi oppholdsvær og trolig en del sol, kanskje noe mer skyet enn lørdag, sier meteorologen.

Kaldest i nord, varmest i sør
I Troms og Finnmark ventes det til helgen temperaturer på mellom 4 til 8 grader, i Nordland opp mot 10 grader, på Vestlandet opp mot 15-16 grader lørdag. På Østlandet ventes det 15-16 grader lørdag, trolig litt synkende søndag.

- Når det gjelder starten på neste uke blir det litt blandet drops, men med størst sjanse for oppholdsvær østafjells, sier Teigen.

Skogbrannfare
Meteorologisk institutt sendte torsdag ut et obs-varsel for Rogaland, Hordaland, Sogn og Møre og Romsdal om lyng- og gressbrannfare. Torsdag var en skog- og lyngbrann på Store Kalsøy i Austevoll i Hordaland lenge ute av kontroll. Etter to timer klarte brannmannskapene å slukke den, melder NRK.

Kommentarer til denne saken