RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 VIF-spillere på landslaget

Sist oppdatert:
Sjekk oversikten her.

Vålerenga har hatt 20 spillere på ulike landslag i 2010-sesongen. Seks av dem på a-landslag, mens de 14 andre ble tatt ut på yngre landslag.

Både VIF-kaptein Kristofer Hæstad og toppscorer Mohammed Abdellaoue har vært i troppen til det norske a-landslaget, mens Lars Hirschfeld, Luton Shelton, Fegor Ogude og Juan Fuenmayor har spilt a-landskamper for henholdsvis Canada, Jamaica, Nigeria og Venezuela.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vålerenga på alle landslag

Vålerenga har hatt landslagsspillere på alle aldersbestemte landslag på guttesiden i 2010-sesongen. I tillegg er Kristin Haugstad tatt ut på J16-landslaget.

Vålerengas 89- og 90-årganger har gjort seg bemerket i mange år. I høst startet fem spillere fra disse årgangene da Norges U21-landslag slo Slovakia 4-1 på bortebane. Amin Nouri var tilbake på høyreback ved siden av midtstopper Stefan Strandberg, mens Mohammed Fellah, Harmeet Singh og nå solgte Fredrik Carlsen utgjorde en VIF-trio på midtbanen. I tillegg har a-lagsspillerne Adnan Haidar, Kristian Brix og Christer Jensen spilt landskamper opp til G19-nivå tidligere sesonger.

I 91- og 92-årgangene, som utgjør G19- og G18-landslagene, er det færre landslagsspillere fra Vålerenga. I år er det bare keeper Gudmund Taksdal Kongshavn som har blitt tatt ut i en tropp. Håvard Nielsen har spilt kamper for G18-landslaget, men han er født i 1993. Tidligere har VIF-spillerne Mikael Johansen, Simen Thollefsen og Haakon Farstadvoll fått landskamper for 92-årgangen, mens Bardh Shala og Joakim Eyde, som nå spiller for henholdsvis Skeid og Sarpsborg 08, har spilt med flagget på brystet for 91-årgangen.

Ny generasjon

I de neste tre årgangene er Vålerenga bedre representert. Chuma Anene og nevnte Håvard Nielsen er født i 1993 har landskamper for G17-landslaget, mens midtstopperne Victor Johansen og Markus Kveen spiller på G16-landslaget sammen med spissen Shäresh Ahmadi. Alle tre er født i 1994. G15-landslaget spilte sine første landskamper denne høsten og VIF-gutta Kamer Qaka og Riki Alba var i troppen som møtte Sverige til dobbeltlandskamp. I tillegg har Jens Marius Kolseth, som ble solgt til nederlandske FC Twente tidligere i år, landskamper for 94-årgangen.

Kristin Haugstad ble i sommer tatt ut på J16-landslaget.

Vålerengas landslagsspillere 2010:

Norge A
Kristofer Hæstad
Mohammed Abdellaoue *

Canada A
Lars Hirschfeld

Jamaica A
Luton Shelton

Nigeria A
Fegor Ogude

Venezuela A
Juan Fuenmayor **

U21
Mohammed Fellah
Harmeet Singh
Stefan Strandberg
Amin Nouri
Fredrik Carlsen ***

G19
Gudmund Taksdal Kongshavn

G18
Håvard Nielsen

G17
Chuma Anene

G16
Victor Johansen
Markus Kveen
Shåresh Ahmadi

J16
Kristin Haugstad

G15
Kamer Qaka
Riki Alba

*Ble solgt til Hannover 96 i august 2010
**Fikk ikke fornyet kontrakten med Vålerenga da den gikk ut juli 2010
***Ble solgt til Aalesund FK i oktober 2010

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere