20 VIF-spillere på landslaget

Sjekk oversikten her.

18.11.10 12:22

Vålerenga har hatt 20 spillere på ulike landslag i 2010-sesongen. Seks av dem på a-landslag, mens de 14 andre ble tatt ut på yngre landslag.

Både VIF-kaptein Kristofer Hæstad og toppscorer Mohammed Abdellaoue har vært i troppen til det norske a-landslaget, mens Lars Hirschfeld, Luton Shelton, Fegor Ogude og Juan Fuenmayor har spilt a-landskamper for henholdsvis Canada, Jamaica, Nigeria og Venezuela.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Digitalsport (Digitalsport)

Vålerenga på alle landslag

Vålerenga har hatt landslagsspillere på alle aldersbestemte landslag på guttesiden i 2010-sesongen. I tillegg er Kristin Haugstad tatt ut på J16-landslaget.

Vålerengas 89- og 90-årganger har gjort seg bemerket i mange år. I høst startet fem spillere fra disse årgangene da Norges U21-landslag slo Slovakia 4-1 på bortebane. Amin Nouri var tilbake på høyreback ved siden av midtstopper Stefan Strandberg, mens Mohammed Fellah, Harmeet Singh og nå solgte Fredrik Carlsen utgjorde en VIF-trio på midtbanen. I tillegg har a-lagsspillerne Adnan Haidar, Kristian Brix og Christer Jensen spilt landskamper opp til G19-nivå tidligere sesonger.

I 91- og 92-årgangene, som utgjør G19- og G18-landslagene, er det færre landslagsspillere fra Vålerenga. I år er det bare keeper Gudmund Taksdal Kongshavn som har blitt tatt ut i en tropp. Håvard Nielsen har spilt kamper for G18-landslaget, men han er født i 1993. Tidligere har VIF-spillerne Mikael Johansen, Simen Thollefsen og Haakon Farstadvoll fått landskamper for 92-årgangen, mens Bardh Shala og Joakim Eyde, som nå spiller for henholdsvis Skeid og Sarpsborg 08, har spilt med flagget på brystet for 91-årgangen.

Ny generasjon

I de neste tre årgangene er Vålerenga bedre representert. Chuma Anene og nevnte Håvard Nielsen er født i 1993 har landskamper for G17-landslaget, mens midtstopperne Victor Johansen og Markus Kveen spiller på G16-landslaget sammen med spissen Shäresh Ahmadi. Alle tre er født i 1994. G15-landslaget spilte sine første landskamper denne høsten og VIF-gutta Kamer Qaka og Riki Alba var i troppen som møtte Sverige til dobbeltlandskamp. I tillegg har Jens Marius Kolseth, som ble solgt til nederlandske FC Twente tidligere i år, landskamper for 94-årgangen.

Kristin Haugstad ble i sommer tatt ut på J16-landslaget.

Vålerengas landslagsspillere 2010:

Norge A
Kristofer Hæstad
Mohammed Abdellaoue *

Canada A
Lars Hirschfeld

Jamaica A
Luton Shelton

Nigeria A
Fegor Ogude

Venezuela A
Juan Fuenmayor **

U21
Mohammed Fellah
Harmeet Singh
Stefan Strandberg
Amin Nouri
Fredrik Carlsen ***

G19
Gudmund Taksdal Kongshavn

G18
Håvard Nielsen

G17
Chuma Anene

G16
Victor Johansen
Markus Kveen
Shåresh Ahmadi

J16
Kristin Haugstad

G15
Kamer Qaka
Riki Alba

*Ble solgt til Hannover 96 i august 2010
**Fikk ikke fornyet kontrakten med Vålerenga da den gikk ut juli 2010
***Ble solgt til Aalesund FK i oktober 2010

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag