Gå til sidens hovedinnhold

200.000 i bot etter brann på Jacobs

NG Ultra øst har fått et forelegg på 200.000 i forelegg etter brannen i oktober 2011.

HOLTET: 15. oktober 2011 ble flere personer brannskadet etter en brann i forbindelse med håndtering av en biopeis i Tante Sophies Hus på Holtet.

En ung kvinne fikk livstruende brannskader i brannen, hun var selv ansatt på Tante Sophies Hus, som er kafédelen til dagligvarebutikken Jacobs.

LES OGSÅ: Kvinne (22) livstruende skadet etter eksplosjon

Hendelsen har vært etterforsket av Branngruppen ved Oslo politidistrikt, og påtalemyndigheten utferdiget 4. januar i år et forelegg på 200 000 kr til NG Ultra øst AS for brudd på arbeidsmiljøloven.

Etterforskningen avdekket at virksomheten ikke hadde sørget for tilstrekkelig opplæring, øvelse og instruksjon av sine arbeidstakere, forteller Oslo polititdistrikt i en pressemelding.

Biopeis er et ildsted/peis uten tilknytning til pipe. Peisen på Jacobs sto på et bord i kafélokalet, og brannen oppstod i forbindelse med påfylling av bioetanol.

Arbeidsmiljøloven setter krav til at virksomheter har et systematisk helse, miljø- og sikkerhetsarbeid, hvor risikovurdering av ulike arbeidsoppgaver er sentralt, forteller Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

Forelegget skal ha blitt vedtatt.

LES OGSÅ:

Denne type ovn eksploderte på Jacob's

Strøm av hilsener til brannofferet

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping