Gå til sidens hovedinnhold

- 200 begravd i jordskred

Dødstallene øker i Brasil etter flom, oversvømmelser og flere jordskred.

Natt til torsdag jobbet redningsmannskaper hardt for å finne overlevende etter at nærmere 40 hus hadde blitt begravet i et jordras i Brasil.

Jordskredet i Niteroi, en forstad rundt to mil fra sentrum av Rio de Janeiro, kommer som en følge av nedbøren som kom i enorme mengder i begynnelsen av uken. Regnet begynte mandag ettermiddag og fortsatte uavbrutt i 15 timer.

Mange beboere er fortsatt savnet og opptil 200 personer fryktes å være drept etter raset, melder den brasilianske medier, ifølge nyhetsbyrået AP.

Se bildene her: Komplett kaos i Rio

I alt 180 jordskred skal ha gått i Rio De Janeiro siden mandag, melder Reuters. Deler av byens sentrum har også stått under vann som følge av store nedbørsmengder, og mer enn 3200 mennesker skal nå være hjemløse etter uværet.

For torsdag er det også meldt om regn, og minst 11.000 boliger står fortsatt i fare for å kollapse. Det opplyser brasilianske myndigheter. Regjeringen har også sendt soldater til byen og de tilhørende bydelene for å bistå i redningsarbeidet.

Tvungen flytting

De mest utsatte husene ligger i Rios slumområder, der en femtedel av byens innbyggere bor. Her er også boligene av svært dårlig kvalitet.

- Myndighetene ønsker å fjerne beboere som bor i fare med makt, og det er forståelig. Men hvor skal vi dra? Noen har bodd her i 30 år og dette er deres hjem, sier Leandro Ribeiro, bosatt i slumområdet kjent som Pleasure Hill.

Ordfører Eduardo Paes sier at han vil bli tøffere på tvungen flytting. Han annonserte at 1500 familier skulle bli fjernet fra sine hjem ved nevnte Pleasure Hill og i Rocinha, en av Latin-Amerikas største slumområder.

- Jeg ønsker ikke å tilbringe sommeren søvnløs, bekymret om regnet kommer til å drepe noen, sa han til media onsdag. Når omplasseringen skulle gjennomføres ble ikke opplyst.

I tillegg til oversvømmelser og jordras, har både trær og kraftledinger falt ned og laget kaos i gatene. Vannmengdene har også laget store krater i veiene. Dette gjør det svært vanskelig for Rio de Janeiros seks millioner innbyggere å bevege seg rundt.

Avløpsvann har også strømmet ned til byens ellers så hvite strender.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?