200 forslag for å gjøre Norge enklere

Oslo (NTB): I februar inviterte regjeringen folk til å komme med innspill til hvordan vi kan gjøre Norge enklere. 200 innspill lå i forslagsboksen da den ble lukket fredag.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) inviterte til et samarbeidsmøte med en rekke organisasjoner og noen private forslagsstillere for å oppsummere arbeidet så langt.

På bloggen Enkelt og greit har alle som vil, ha kunnet gi regjeringen råd om hva som vil forenkle hverdagen. Hva man savner i møtet med det offentlige og hva det offentlige bør slutte med.

- Det er kommet et hav av innspill. Dette kan gi fantastiske muligheter, sier Stoltenberg til NTB.

Mange av forslagene går på hvordan tjenester kan digitaliseres. På noen områder er Norge godt i gang, men på andre er det fortsatt gamle papirskjemaer og unødvendig byråkrati som gjelder, oppsummerte Stoltenberg.

Administrasjons- og fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) har nå hånd om oppfølgingen av prosjektet. Fram til sommeren skal hun og hennes departement gå gjennom forslagene og se på hva som kan gjennomføres på kort varsel, hva som må sendes videre til andre departementer eller instanser og hva som vil kreve mer tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.