RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

200 sivile drept med norske våpen

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Norske våpen fra Hurum og Kongsberg har bidratt til å drepe over 200 sivile i Irak-krigen.

Norsk våpenindustri tjener store penger på å selge produkter til land over hele verden. I det fleste tilfeller er det amerikanske forsvaret den største kunden, de tar med seg våpnene ut i krigen. Derfor har norske våpen havnet i Irak.

NRK har gått gjennom Wikileaks-dokumentene fra Irak. De viser at de to norske bidragene knyttes til over 2800 krigsrapporter.

I følge sekvensene som tar for seg våpenbidragene fra Norge, blir det nevnt at 201 sivile har mistet livet. I tillegg er det registrert 498 skadde.

Det norske selskapet Chemring Nobel i Hurum som leverer sprengstoff og rakettdrivstoff til krigsindustrien henviser til sine eiere i Storbritannia.

– Konsernets prinsipielle holdning er at vi ikke kommenterer enkeltkunder eller enkeltkontrakter. Alle produkter vi selger og all vår virksomhet følger gjeldende regelverk i de landene vi opererer i, skriver Rupert Pittman fra PR-byrået Curdew Group på vegne av forsvarskonsernet Chemring i en e-post til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere