RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2000 fikk seg jobb

Foto: Scanpix
Oppturen i arbeidsmarkedet vil ingen ende ta. På bare ett år har Hordaland fått 2000 færre arbeidsledige.

De ferske tallene fra Aetat viser at arbeidsledige har gode utsikter for å få seg jobb den nærmeste tiden. Ved utgangen av april var det i Hordaland registrert 6337 helt arbeidsledige hos Aetat. På samme tid i fjor var tallet oppe i 8360 ledige, altså en nedgang på 2023. På landsbasis har det vært nedgangsrekord med hele 18.200 færre ledige på ett år.

Flere stillingsannonser
På samme tid er det i Norge registrert 38.800 nye ledige stillinger, noe som er en økning på hele 39 prosent i forhold til samme periode i fjor.

- I april var tilstrømningen av nye arbeidssøkere til Aetat 16.800 personer. Dette er det laveste nivå siden Aetat begynte disse registreringene i 1999, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt til Aetats hjemmesider.

Både menn og kvinner har fått sin del av oppturskaken, men menn i alderen 25 - 39 år har gjort det best i jobbsøkerbransjen det siste året. Og i motsetning til det mytene sier er det de eldre arbeidstakerne som er mest populære blant arbeidsgivere. For begge kjønn var ledigheten lavest for de mellom 50 - 59 år.

Rogaland flinkest i klassen
Industrien er den yrkesgruppen som har ansatt flest i året som har gått. Sammenlignet med i fjor har søkermassen til bygg, anlegg, ingeniør- og IKT-yrker blitt redusert med 31 prosent. Men nedgangen er har gått ned i alle yrkesgrupper.

Rogaland er best i test når det gjelder arbeidsledighet med usle 2 prosent ledighet. Hordaland kommer midt i bunken med sine 2,7 prosent, mens Oslo og Nordland kommer begge dårligst ut med 3,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere