RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2.000 kvinner skal kjempe om å bli spesialsoldat

Rena (NTB): Forsvarets spesialkommando (FSK) sender denne uken ut brev til 2.000 utvalgte kvinner landet rundt for å tilby dem å delta i kampen om å bli landets første kvinnelige spesialsoldat.

De 2.000 kvinnene får informasjon om hvordan de kan søke seg til den nyetablerte jegertroppen. Jegertroppen er en del av FSKs utdanningsavdeling på Rena i Hedmark. Troppen skal bestå av håndplukkede, vernepliktige kvinnelige soldater. De 2.000 som får tilsendt brev, er valgt ut på grunn av gode resultater fra sesjon.

- Jegertroppen vil bestå av spesielt utvalgte og motiverte kvinnelige soldater og fokuserer på grundig og realistisk opplæring. Soldatene vil bli trent av erfarne instruktører og vil få personlig oppfølging og veiledning gjennom hele året, sier FSK-sjef, oberst Eirik Kristoffersen.

Søknadsfristen er 1. mars. Deretter følger opptak, innkalling og informasjon, før opptaksprøver finner sted i juli 2014. Utdanningen skal starte samme sommer. Målet er at landets første kvinnelige spesialsoldater skal stå klare til operativ tjeneste ved FSK eller i andre deler av Forsvaret etter ett år.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen håper på mange søknader. Han viser til at målrettede tiltak som dette er nødvendig for å oppfylle ønsket om å rekruttere kvinner til de mannsdominerte spesialstyrkemiljøene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere