2.000 nye e-postmeldinger fra Clinton offentliggjort

Hillary Clinton vil bli USAs nye president. Samtidig må hun takle kritikk for å ha hatt et uryddig forhold til e-postkorrespondansen sin da hun var utenriksminister.

Hillary Clinton vil bli USAs nye president. Samtidig må hun takle kritikk for å ha hatt et uryddig forhold til e-postkorrespondansen sin da hun var utenriksminister. Foto: Dennis Van Tine (Pa Photos)

USAs utenriksdepartement har offentliggjort ytterligere 2.000 eposter fra Hillary Clintons tid som utenriksminister.

Eposten åpnes for offentligheten som følge av en kjennelse i en føderal domstol.

De fleste epostene er skrevet i 2009 og ser ut til å inneholde planer, kommunikasjon med ansatte og en rådgiver, og de handler blant annet om Kina og bekymring for et besøk som Libyas tidligere leder Muammar Gaddafi avla i USA samme år.

Clintons epostkorrespondanse har vært omstridt etter at det ble kjent at hun har brukt sin private epostkonto til å sende meldinger som var knyttet til hennes stilling som utenriksminister i perioden 2009-2013. Det har skapt mistanke blant republikanere om at hun ønsket å skjule noe, blant annet i forbindelse med angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012, der fire amerikanere ble drept, blant annet USAs ambassadør til Libya.

Obama-administrasjonen er blitt kritisert for ikke å ha tatt den alvorlige sikkerhetstrusselen i Libya på alvor.

Clinton, som har kastet seg inn i kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, har siden oversendt 30.000 eposter fra denne perioden til Utenriksdepartementet. Om lag 300 av disse ble offentliggjort i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.