RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

200.000 i bot for TV-penis

I mindre en ett sekund viste TV-stasjonen en penis på skjermen. Det ble en dyr affære.

Den statlige fjernsynsnemda i USA svarte med å gi en bot på nesten 200.000 etter at TV-kanalen KRON i San Francisco viste en penis på nyhetene.

Det famøse innslaget ble sendt 4. oktober 2002, da morgennyhetene intervjuet to skuespillere i et omreisende teater som fremførte stykket «Penisdukketeatret».

Skuespillerne var invitert til TV-stasjonens studio for å snakke om stykket, som handler om at skuespillerne danderer sine edle deler slik at de likner på mennesker, steder og andre ting – deriblant en hamburger og Loch Ness-monsteret.

I et kort øyeblikk feide kameraet over skuespilleren David Friends underliv. Han satt med smekken åpen, og seerne rakk så vidt å få øye på penisen hans før han var ute av bildet.

Episoden endte i klagenemda til den statlige fjernsynskommisjonen, som denne uken ila KRON en bot på nesten 200.000 kroner, skriver San Francisco Chronicle.

Eierne av TV-stasjonen hevder at penisen havnet på TV ved en feiltakelse, men kommer trolig til å betale boten.

I begrunnelsen for boten sier fjernsynskommisjonen at KRON ikke hadde tatt gode nok forholdsregler «til tross for at de visste at intervjuet involverte skuespillere som opptrer nakne for å tukle med genitaliene». Kommisjonen mener derfor at TV-stasjonen burde forutsett at de risikerte å sende støtende materiale.

Reporterne i morgensendingen ble tydelig sjokkerte da de oppdaget at seerne var blitt vist en penis. De beklaget umiddelbart det inntrufne gjentatte ganger overfor seerne.

Penis-innslaget førte til at billettsalget til forestillingen føk i været.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere