RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2004 et rekordår for bankene

Sist oppdatert:
Fjoråret vil bli et rekordår for norske banker som har svevd på kraftig utlånsvekst, sterk børs og lave kostnader og tap
DnB Nor som er den klart største banken i Norge ventes alene å kunne dra inn 6,6 milliarder i 2004.

- At det blir generelt knallsterke tall for hele bransjen er det ingen tvil om, sier analytiker Carl Erik Sando i meglerhuset Pareto til Aftenposten.

Stort sett alle viktige faktorer i bankverden gik riktig vei i fjor og dermed lgiger det an til rekordresultater.

- Ja, det tror vi. Vi har ikke tall for hele året ennå, men det var veldig gode resultater i tredje kvartal, og det er vel ikke noe i fjerde kvartal som skulle ødelegge, sier Arne Hyttnes, adm. direktør i Sparebankforeningen til avisen.

I tillegg til DnB Nor ventes sparebankene å tilsammen legge frem et resultat på 3,6 milliarder. De fire største norsk registrerte forretnignsbankene økte i pr. tredjek kvartal fra 650 milioner kroner i 2003 til 2,2 milliarder kroner i perioden i år.

Ingen av analytikerne Aftenpsoten har snakket med tror svekket konkurranse i det norske markedet er årsaken til de gode tallene i 2004.

- Det er ingenting som tyder på at de har klart å ta ut bedre marginer, sier Bengt Kirkøen i Fondsfinans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere