Ingen grunn til å la regnværet ødelegge aktivitetsnivået den kommende helgen. Mange alpinanlegg kan friste med nysnø.

Sjekk været der du bor

- Snøutsiktene for de kommende dagene og helgen tilsier at det vil komme opptil 24 cm nysnø (Røldal), og at det vil komme snø på spredte steder som Norefjell (17 cm), Strandafjellet (17 cm), Voss Resort (16 cm) og Hemsedal (13 cm). Det skal altså komme ganske mye nedbør, men utfordringen ligger i temperaturene. Totalt vil 21 norske skianlegg holde åpent helgen som kommer, heter det fra Skiinfo og Jens-Andreas Løland.

Lave temperaturer
Den siste uken har de store mengdene med snø uteblitt. 5 skisteder i Norge har allikevel fått 15 cm nysnø eller mer.

- Det har kommet masse nedbør, men dessverre har temperaturene vært på plussiden mange steder, forklarer Løland.

Lørdag er det mange skianlegg som har sesongåpning. Blant disse finner vi Hovden skisenter, Sjusjøen skisenter, Ål skisenter, Valdres skisenter, Vierlie skisenter og Rauland skisenter.

Se hele listen over åpne skianlegg her.

Her er det mest snø i terrenget på toppstasjonene:

  • Hemsedal 77 cm (siste snøfall 4 cm 18. november)
  • Tyin-Filefjell 67 cm (siste snøfall 2 cm 19. november)
  • Kvitfjell 55 cm (siste snøfall 2 cm 17. november)
  • Beitostølen 50 cm (siste snøfall 4 cm 18. november)
  • Gålå 50 cm (siste snøfall 10 cm 14. november)

Se hele listen med topp snødybde her.

Her er status for noen av skidestinasjonene:

Kvitfjell
Med fortsatt kuldegrader i fjellet, er vi sikre på at dette blir en flott førjulssesong. Fra fredag 20. november oppfyller Kvitfjell 2. etappe av snøgarantien en uke på forskudd. - Det er klart for åpning på begge sider av fjellet og drøyt ti kilometer med bakker vil være åpne over 400 høydemeter, forteller Eskil Solberg i Kvitfjell alpinanlegg.

Hovden
Skisenteret åpner for sesongen lørdag 21. november, med ett trekk og 500 meter i nedre del av hovedløypen «Mor Åse». - Så langt har vi nesten ikke natursnø, så det er produsert snø vi åpner med. Vi venter nå på neste kuldeperiode slik at vi kan få startet opp med snøproduksjon igjen. Vi kommer til å ha åpnet i helgene fram til 12. desember, sier Anne Karin Blix Grimestad i Hovden Skisenter.

Skeikampen
Ukens mildvær har gjort det vanskelig å produsere snø de siste dagene, men Skeikampen har fortsatt 3 heiser og 3 nedfarter åpne i helgen, til sammen 2 km. Det er kjørt opp 75 km med langrennsløyper, både skøyting og klassisk spor. Forholdene i bakker og løyper meldes å være meget bra.

Trysil
Forholdene i 10 bakker er gode til tross tåke under tregrensen, rapporterer driftssjef Jan Linstad. - Det er bra snøforhold og mildværet ødelegger ikke for det vi har åpnet. Linstad mener snøproduksjonen kommer i gang igjen i neste uke, da det er meldt kaldere vær.

Geilo
Melder om flere åpne alpinbakker og gode muligheter for langrenn den kommende helgen.

Hemsedal
- Åpner blåparken på lørdag 21. november med følgende elementer: 1 flat down box, 1 roller coaster box, 1 hopp, 1 corner, 6 funboxer (hopp), sier Hilde Hagen I Hemsedal skisenter. Dette er i tillegg til følgende åpne heiser: Tindenheisen, Hollvin Express, Hamarheisen, Holdeskarheisen, Fjellreven/Fjellugla (B), og Elgen/Gaupa (A) i barneområdet.

Les mer om tilbudet i bakkene på helenorge.no.

Les også:Ta sjansen på en tidlig skiferie

Sjekk topp 5 snøforhold i Europa her.