Gå til sidens hovedinnhold

21-åring «målrettet» skutt og drept i Oslo - ukjent gjerningsperson

En 21 år gammel mann er død etter å ha blitt skutt ved Prinsdal grill i Oslo like før midnatt fredag kveld. Natteravnene i området synes hendelsen var veldig ubehagelig.

På en pressekonferanse lørdag ettermiddag meddeler politiet om hendelsesforløpet er at en person skal ha ankommet stedet og målrettet skutt den avdøde.

– Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. En mann kommer til stedet ved Prinsdal grill og skyter 21-åringen målrettet. sa Metlid.

I forbindelse med at 21-åringen ble skutt ned, ble en kamerat av avdøde knivstukket av samme mann.

– De var fire kamerater sammen på stedet. Den ene ble påført flere knivstikk, men det går bra med ham, ifølge de opplysningene vi har i dag, fortsatte Metlid.

Les også: Politiet etter skyteepisoder i Oslo: – Ekstra alvorlig

21-åringen ble erklært død på stedet.

– Vi står her overfor et drap med ukjent gjerningsmann og har innkalt ekstra ressurser, fortalte Metlid.

Tips til politiet mottas på tlf 22 66 99 66.

Natteravn hørte skudd

Natteravn Sarah Gaulin hørte skudd fredag kveld.

– Jeg hørte ett skudd som var tydelig, mens samboeren min mener at han hørte ett skudd til like etterpå, at det var to kjappe skudd, sier Sarah Gaulin i Natteravnene til NTB.

Hun bor bare hundre meter fra åstedet i Prinsdal.

– Jeg synes det var veldig ubehagelig. Vi håpte først at det var fyrverkeri, sier Gaulin.

Natteravnene er delt inn i bydeler og soner i Oslo, men det er ikke noen egen avdeling i Prinsdal.

– Vi fant ut av vi skulle gå over her i dag på grunn av det som har skjedd. Vi dekker stort sett Holmlia, sier Hans Christian Haga i Natteravnene.

Les også: Skyting på Bjølsen - en person pågrepet og siktet for drapsforsøk

Der prater de med folk i nærområdet lørdag ettermiddag. En ny patrulje tar over lørdag kveld.

– Folk er i sjokk, men sier at de ikke føler seg truet, sier Gaulin.

Ved åstedet var folk begynt å tenne lys til minne om 21-åringen.

– Ekstra alvorlig

På kort tid har det vært to alvorlige skyteepisoder med unge personer involvert i Oslo – en av dem med dødelig utfall. Politiet ser svært alvorlig på sakene.

– Den type vold og alvorlig vold som dette, er det vi jobber hver eneste dag for å forhindre, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

– Det er ekstra alvorlig det som har skjedd på Prinsdal. Det er en utrolig trist sak. Vi skulle virkelig ønske at vi ikke hadde begynt året med denne, sier Metlid.

Hun understreker at angrepet framstår målrettet.

– Vi har ingen opplysninger som tilsier at andre har grunn til å være redde, sier hun.

Les også: – Vi må unngå svenske-fella og ikke skjønnmale gjengsituasjonen

Politiet kommer lørdag til å være tydelig til stede på Prinsdal og ber folk som har opplysninger om drapssaken, om å ta kontakt.

– Det er viktig for alle. Både for dem som bor der, og for hele byen, at vi løser denne saken. Og at vi får svar også til de pårørende om hva som skjedde, og hvorfor denne unge mannen ble skutt og drept.

I fjor vinter var det mye oppmerksomhet rundt flere knivstikkingsepisoder med unge personer involvert i Oslo. I etterkant satte politiet inn flere tiltak for å begrense volden.

Fikk melding sent lørdag kveld

Politiet fikk melding om gårsdagens skyting av vitner klokka 23.51, mens mannen med knivskader ble oppdaget noe senere. Politiet lette i rundt halvannen time etter minst én gjerningsperson, som de mistenker står bak begge ugjerningene.

Mannen med knivskadene er innlagt til Ullevål sykehus, men det skal ikke være livstruende. Mannen som ble kritisk skuddskadd fikk tilsyn av helsepersonell på åstedet, men livet sto ikke til å redde, fikk NTBs fotograf på stedet bekreftet av politiet klokken 1.35.

Det operative søket etter gjerningspersonen er avsluttet lørdag morgen. De tekniske undersøkelsene er også avsluttet på åstedet, får NTB opplyst ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

– Avdøde er født i 1998. Ingen er lørdag morgen pågrepet i saken, sier vaktleder Jørn Nilsen.

Kjent for politiet

– Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd. Det er en relasjon mellom de to fornærmede, som begge er kjent for politiet fra før. Vi avhører flere personer, inkludert fornærmede nummer to som er på sykehus. Så langt er det ikke så lett å få noe ut av ham, vi håper å få mer informasjon etter hvert, sa operasjonsleder Line Skott ved Oslo-politiet til NTB natt til lørdag.

Politiet meldte om skytingen på Prinsdal på Twitter klokken 0.11 natt til lørdag. Rundt 20 minutter senere kom opplysningen om at ytterligere én person var funnet med knivskader på kroppen. Politiet hadde hundepatrulje og store styrker ute og søkte etter den mistenkte gjerningspersonen.

Vitner opplyser å ha sett en person av arabisk utseende løpe fra stedet etter skytingen, i svarte klær og med ansiktet delvis tildekket.

Vurderer sammenheng

Tidligere fredag kveld, klokken 20.20, fikk politiet melding om at to skudd var avfyrt i Gjøvikgata på Bjølsen. En mann var da truffet av skudd i armen i det politiet mener trolig var en konflikt mellom to gjenger.

Les også: Skyting i Oslo - en person pågrepet og siktet for drapsforsøk

Mannen ble funnet i Bentsebrugata på Torshov i Oslo. Det er usikkert om det kan være en sammenheng mellom skyteepisodene i Oslo fredag.

– Det er helt klart en tanke som streifer oss, men per nå er det ingenting som bekrefter at det er en sammenheng, sier Skott.

En ung mann ble sent fredag kveld pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk etter episoden. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken