*Nettavisen* Nyheter.

21-åring sier dødelig knivstikking var et uhell

Foto: (Scanpix)

Mannen som er siktet etter at en 21-åring ble stukket i hjel ved Haugenstua i Oslo natt til lørdag, sier det var et uhell.

30.09.12 11:18

Mannen som er siktet etter at en 21-åring ble stukket i hjel ved Haugenstua i Oslo natt til lørdag, sier det var et uhell. En kvinne som også er siktet i saken, ble løslatt lørdag.

Den siktede mannen ble avhørt av politiet lørdag kveld.

– Han erkjenner å ha vært på åstedet, men han sier det som skjedde var et uhell. Han er veldig klar på at han ikke har hatt et ønske om at dette skulle skje, sier Torgeir Falkum, som representerer mannen, til NTB.

Varetektsfengsling
Han vil ikke gå videre inn på 21-åringens forklaring, men sier den siktede er dypt preget. Den siktede og den drepte var ifølge Falkum gode venner. Forsvareren sier politiet har signalisert at 21-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

En kvinne (22) som var til stede i leiligheten da drapet skjedde sier det oppsto en krangel mellom henne og den siktede mannen, melder Dagbladet.

– Barndomskameraten gikk imellom. Det var ikke noe knuffing eller noe sånt, sier jenta til avisa.

22-åringen sier videre at det var hun som ringte etter ambulanse da hun skjønte kameraten var såret.

Døde
Den siktede mannen ble sammen med en kvinne pågrepet kort tid etter at meldingen om knivstikkingen kom inn klokken 2.10 natt til lørdag. 21-åringen ble lagt inn på Ullevål sykehus og operert flere ganger, men døde midt på dagen lørdag.

– Han døde rundt klokken 12 lørdag ettermiddag, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Siktelsen i saken ble utvidet og lyder nå på forsettlig drap. Den siktede erkjenner ifølge Falkum ikke straffskyld, siden han mener det var et uhell.

To pågrepet
De to som ble pågrepet var en 21-årig mann og en 31 år gammel kvinne.

– Vi fikk en telefon fra en kvinne som tilfeldigvis fant en mann med stikkskader i magen i en oppgang i en boligblokk i Maria Dehlis vei mellom Grorud og Haugenstua, forteller vaktleder Kjell Pedersen ved krimvakta i Oslo politidistrikt.

Begge de siktede ble pågrepet i en leilighet i samme oppgang. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet hele natt til lørdag.

Politiet vil ikke gi flere detaljer om saken.

Taust politi
– Vi kan si svært lite foreløpig i en så tidlig fase av hensyn til etterforskningen. Det vi holder på med nå er å kartlegge hendelsesforløpet, sier politiadvokat Anne Cathrine Christiansen til NTB.

Ifølge VG skal den drepte ha prøvd å gå imellom da den siktede mannen trakk kniv idet en kvinne ønsket å forlate leiligheten de oppholdt seg i.

En annen kvinne, som altså er siktet i saken, ble løslatt etter avhør lørdag ettermiddag.

– Hun er dypt sjokkert og fortvilet etter at hun i ettermiddag fikk vite at dette fikk en dødelig utgang, sier forsvareren hennes, Frode Sulland, til NRK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.