RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21-åring varetektsfengslet for gjengvoldtekt i Oslo

21-åringen som lørdag ble pågrepet og siktet for gjengvoldtekt, ble i Oslo tingrett mandag varetektsfengslet i fire uker. Fra før er en 18 år gammel mann pågrepet i saken.

21-åringen ble varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, skriver VG.

Mannens forsvarer, advokat Joar Henjum, ønsket overfor NTB mandag kveld ikke å kommentere kjennelsen, men har tidligere uttalt at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Lørdag ble en 18 år gammel kamerat av ham varetektsfengslet i fire uker i overgrepssaken. Politiet utelukker ikke flere pågripelser, og sier de er sikre på at flere enn de to siktede deltok i gjengvoldtekten av en ung jente i Oslo i sommer.

– Vi er sikre på at det var flere gjerningsmenn enn de to som er pågrepet, men hvor mange som har deltatt, vil jeg ikke si. Det jeg kan si, er at vi jobber intenst med å identifisere de resterende gjerningsmennene og sentrale vitner, sier lederen for avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, til NTB.

Lukkede dører

Politiet mener gjengvoldtekten pågikk over flere timer et sted i Oslo-området i juli. De har vært svært tilbakeholdne med informasjon i saken, og alle opplysninger som politiet sitter på, er klausulerte. Lid ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom de to siktede, men sier det ligger i kortene at de er bekjente.

Lid opplyste til flere aviser i helgen at politiet har god tro på at de skal klare å identifisere alle de involverte i løpet av noen dager. Foreløpig har politiet ikke gått ut med informasjon om omstendighetene rundt selve gjengvoldtekten, hvordan og hvor den skjedde.

– Dette er klausulerte opplysninger som heller ikke forsvarerne til de to siktede har fått, sier Kari-Janne Lid.

De to kameratene er ifølge VG siktet etter straffelovens paragraf 192, tredje ledd, som har en strafferamme på inntil 21 år.

Lettelse

Advokat Joar Berg Henjum ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om sin klient eller saken.

– Så lenge politiet ikke går ut med mer informasjon, som gjør at det er naturlig å gi kommentarer for å balansere opplysningene, ønsker jeg ikke å si noe mer om saken, sier advokaten.

Den unge jentas bistandsadvokat, Gunhild Lærum, sier til VG at det er en stor lettelse for både henne og hennes familie at to menn nå er pågrepet.

– Hun har levd i en evig spenning og redsel siden dette skjedde i sommer, og dette har vært en massiv sak for både henne og hennes familie. De håper nå at de øvrige involverte i saken blir pågrepet av politiet, sier Lærum til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere