Gå til sidens hovedinnhold

21 koronasmittet ved toppidrettsgymnaset på Lillehammer

Alle ansatte og elever på toppidrettsgymnaset sendt hjem etter lokalt smitteutbrudd.

21 personer tilknyttet Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer har fått påvist covid-19, opplyser kommuneoverlege Morten Bergkåsa.

170 personer er satt i karantene, skriver NRK.

Lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen , som først omtalte saken, skriver at det inkluderer alle elevene ved NTG, et håndballag og også elever ved andre skoler.

Utbrudd oppsto i ishockeymiljøet

Utbruddet ved skolen ble oppdaget 11. august, og til nå har i alt 150 personer blitt testet.

Utbruddet oppsto i ishockeymiljøet ved skolen. Et siste tilfelle, som ble oppdaget onsdag, har også tilknytning til miljøet.

Ifølge kommuneoverlegen er utbruddet avgrenset, men situasjonen vurderes fortsatt som uavklart.

- Vi vet hvor lett viruset kan smitte. Men det er ingen tegn på at smitten har spredt seg utenfor miljøet. Vi følger det tett og nøye for å fange opp endringer tidlig og vurderer andre tiltak enn dem som er iverksatt, sier han ifølge lokalavisa.

Kommunen jobber med smitteoppsporing. Sist uke ble 850 personer testet for covid-19, tilsvarende 3 prosent av kommunens innbyggere.

Skolen stengt ned

Norges Toppidrettsgymnas på LIllehammer er stengt ned og alle ansatte og elever er satt i karantene etter det lokale smitteutbruddet, opplyste kommunen på en pressekonferanse onsdag.

Tirsdag 11. august ble det påvist et lokalt utbrudd i ishockeymiljøet. Det er så langt registrert 21 positive smittetilfeller.

- Det lokale smitteutbruddet håndteres, og NTG-elever er satt i karantene, sa ordføreren på en pressekonferanse onsdag.

Her kom det også fram at et håndballag som er satt i karantene.

Under koronakrisen så langt er det registrert totalt 63 personer med koronasmitte i Lillehammer. To av disse er døde. Det siste smittetilfellet ble altså registrert 19. august.

- 48 av disse personene er innbyggere i Lillehammer. I tillegg har 15 som ikke er folkeregistrert i Lillehammer testet positivt på koronavirus. De tilhører andre kommuner, men oppholder seg på Lillehammer, skriver Lillehammer kommune på sin nettside.

De siste koronatallene for Norge (18. august) viser 564.549 testede, 10.060 meldte smittetilfeller og 262 dødsfall så langt i epidemien.

85 i karantene i Harstad

Onsdag kom også meldingen om at Harstad kommune har satt krisesteab etter at seks personer tirsdag testet positivt for koronasmitte

Ingen av de seks smittede er innlagt på sykehus eller i en aldersmessig risikogruppe. De er derfor satt i hjemmeisolasjon, skriver Nordlys.

I tillegg må 83 personer som har hatt nærkontakt med de smittede, i karantene, opplyser Harstad kommune. De 83 holdes i karantene i 10 dager og skal testes for smitte.

Kommunen opplyser at den er i tett kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI) om det lokale smitteutbruddet og at kriseledelsen i kommunen er satt i beredskap, melder NTB.

Kommentarer til denne saken