Gå til sidens hovedinnhold

21 personer husløse etter storbrann

21 personer er nå husløse etter en voldsom brann i en åttemannsbolig på Kurland, skriver SA.no.

Bygningen er én av fire like åttemannsboliger, som ligger nesten nederst i Blessomveien. Borettslaget heter Vestlia borettslag, og det er Blessomveien 2A som brant onsdag formiddag.

21 personer er registrert som beboere i de åtte leilighetene. Alle disse er nå gjort rede for. Alle er imidlertid husløse etter brannen.

Ifølge operasjonsleder Jon Erik Nygård i Østfold politidistrikt er to leiligheter er totalt utbrent. Seks leiligheter er røyk- og vannskadet, men etter det SAs reporter kunne se vil ingen av leilighetene være beboelige i nærmeste fremtid.

Brannårsaken er ifølge Nygård ukjent. Teknikere fra politiet starter med å arbeide på åstedet torsdag.

Alle kom uskadd ut
Politiets innsatsleder på stedet, Sindre Dahlstrøm, forteller til SA at kommunens kriseteam er varslet.

- Alle som bodde i bygningen har kommet seg uskadd ut. Brannvesenets røykdykkere har gjennomgått alle leilighetene og blant annet reddet ut en katt, forteller Dahlstrøm til SA.no.

Han oppfordrer alle beboerne i bygningen til å ta kontakt med sine respektive forsikringsselskap så snart som mulig for å få ordnet seg et midlertidig bosted.

Voldsom brann
Politiet fikk melding om brannen klokken 08.19. og brannvesenet driver ved 12.30-tiden fremdeles med etterslokking.

Ved 09-tiden slo fremdeles flammene opp av taket innimellom. Det brant på alle kanter i toppetasjen av bygningen og klokken 09.10 opplyste politiets operasjonsleder Bjørge Haugen at brannvesenet ikke hadde kontroll over brannen. Kort tid etter kunne imidlertid SA-journalist Geir Bjørnstad rapportere at brannvesenet så ut til å ha fått kontroll over brannen.

Brannen beskrives som voldsom, røyken var synlig fra store deler av Sarpsborg og man kunne se åpne flammer stå ut fra taket helt nede fra Bryggeriveien.

- Jeg ser folk komme ut med tepper rundt seg, så det er tydelig at det har vært folk hjemme i bygningen da det begynte å brenne, fortalte SAs reporter på stedet, Geir Bjørnstad ved 08.50-tiden.

HTML EMBED


Les flere saker i Sarpsborg Arbeiderblad her.
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken