RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tobias Nordli (Sarpsporg Arbeiderblad)

21 personer husløse etter storbrann

Sist oppdatert:

21 personer er nå husløse etter en voldsom brann i en åttemannsbolig på Kurland, skriver SA.no.

Bygningen er én av fire like åttemannsboliger, som ligger nesten nederst i Blessomveien. Borettslaget heter Vestlia borettslag, og det er Blessomveien 2A som brant onsdag formiddag.

21 personer er registrert som beboere i de åtte leilighetene. Alle disse er nå gjort rede for. Alle er imidlertid husløse etter brannen.

Ifølge operasjonsleder Jon Erik Nygård i Østfold politidistrikt er to leiligheter er totalt utbrent. Seks leiligheter er røyk- og vannskadet, men etter det SAs reporter kunne se vil ingen av leilighetene være beboelige i nærmeste fremtid.

Brannårsaken er ifølge Nygård ukjent. Teknikere fra politiet starter med å arbeide på åstedet torsdag.

Alle kom uskadd ut
Politiets innsatsleder på stedet, Sindre Dahlstrøm, forteller til SA at kommunens kriseteam er varslet.

- Alle som bodde i bygningen har kommet seg uskadd ut. Brannvesenets røykdykkere har gjennomgått alle leilighetene og blant annet reddet ut en katt, forteller Dahlstrøm til SA.no.

Han oppfordrer alle beboerne i bygningen til å ta kontakt med sine respektive forsikringsselskap så snart som mulig for å få ordnet seg et midlertidig bosted.

Voldsom brann
Politiet fikk melding om brannen klokken 08.19. og brannvesenet driver ved 12.30-tiden fremdeles med etterslokking.

Ved 09-tiden slo fremdeles flammene opp av taket innimellom. Det brant på alle kanter i toppetasjen av bygningen og klokken 09.10 opplyste politiets operasjonsleder Bjørge Haugen at brannvesenet ikke hadde kontroll over brannen. Kort tid etter kunne imidlertid SA-journalist Geir Bjørnstad rapportere at brannvesenet så ut til å ha fått kontroll over brannen.

Brannen beskrives som voldsom, røyken var synlig fra store deler av Sarpsborg og man kunne se åpne flammer stå ut fra taket helt nede fra Bryggeriveien.

- Jeg ser folk komme ut med tepper rundt seg, så det er tydelig at det har vært folk hjemme i bygningen da det begynte å brenne, fortalte SAs reporter på stedet, Geir Bjørnstad ved 08.50-tiden.

 


Les flere saker i Sarpsborg Arbeiderblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere