*Nettavisen* Nyheter.

21 politimenn tatt i Venezuela for å ha bistått narkorømlinger

Caracas (NTB-Reuters): 21 politimenn ble onsdag arrestert, mistenkt for å ha bistått to mexicanske narkodømte menn som trolig tilhører Juarez-kartellet, med å rømme fra et fengsel i Venezuela.

Ifølge en uttalelse fra Riksadvokatens kontor i Venezuela heter det at de to rømlingene, Roberto Avila og Carlos Izabal Martinez, tilhører det beryktede Juarez-kartellet i Mexico.

De to ble arrestert i fjor i da de akkurat hadde landet et fly på skjult flystripe, mistenkt for å ha smuglet med seg narkotika. De ble deretter kastet i fengsel i delstaten Cojedes sørvest for Valencia i den sentrale delen av Venezuela. Tidligere denne måneden oppdaget fangevokterne i fengselet at de to var sporløst forsvunnet.

- Da fangetellingen ble utført om kvelden 6. juli, ble det avdekket at de to mistenkte narkotikasmuglerne fra Juarez-kartellet var borte, heter det i uttalelsen.

21 politimenn ble anholdt i det samme fengselet, mistenkt for å ha bistått de to rømlingene med å flykte.

Mexicanske narkobander har de siste årene satset stadig mer på kokainsmugling fra Colombia til USA og Europa. Smuglerne tyr til stadig mer kreative grep for å forsyne markedene sine. Blant annet har det tidligere blitt avdekket at narkotikasmuglere har bygget egne ubåter som benyttes for å smugle narkotika fra Colombia og videre nordover mot Mexico. En annen smuglerrute går via geriljakontrollerte områder i Colombia og inn i Venezuela med fly og båter, før stoffet blir omplassert på fartøy langs den venezuelanske kysten, klar til å bringe narkotikaen videre til både Sentral-Amerika og Afrika, og videre fra Afrika til Europa. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.