*Nettavisen* Nyheter.

21 reality-timer i uken

Reality-bølgen er langt fra over. Utover våren kan du nyte 21 timer med norsk og utenlandsk reality i uken. Sjekk tilbudet.

02.02.05 15:43

TVNorge er den ubestridte realitykongen i Norge. Ikke bare produserer reklamekanalen alle realityseriers mor, Big Brother, de har også flest realitykonsepter på sendeplanen.

Norsk og amerikansk
Av de norske konseptene har TVNorge røykestoppserien «Stump røyken» og interiørprogrammet «Bolig til salgs». Snart kommer også en norsk versjon av «The Apprentice», og alt går i tillegg til daglige doser med «Big Brother».

Av de amerikanske seriene er det «Ungkaren», «Slankekrigen» og «SOS Barnevakten» som ruller og går. I tillegg har noen av verdens minst ryddige mennesker blitt med i rengjøringskonseptet «Ekstrem rengjøring».

TV3 har også en anselig del av realitytilbudet blant de norske tv-kanalene. Mest kjent er «Robinson-ekspedisjonen». Om søndagene går i disse dager kjendisversjonen av survivalserien.

Sørland den norske Banks
Robinson er den eneste norske realityserien på TV3 for tiden, men snart kommer Kathrine Sørland med den norske versjonen av «Top Model» - basert på modellen Tyra Banks' modelljakt-serie.

Av de utenlandske seriene har vi nettopp «Top Model USA» med Banks i spissen for modellaspirantene. I «Fear Factor» kan du se amerikanske våghalser spise ekle ting eller gjøre halsbrekkende stunts.

I «Ekstrem oppussing» kan du få med deg oppussing i de mest drastiske former, der et tv-team i samarbeid med håndverkere river ned falleferdige boliger og bygger nye på rekordtid.

Husbygging på TV 2
De to største norske tv-kanalene kjøper vanligvis ikke inn så mange serier fra utlandet som lillebrorkanalene. TV 2 slår i vår til med «Fagerstrand», der flere par skal samarbeide om å bygge et hus og samtidig konkurrere om å få beholde det.

Foruten «Idol» viser TV 2 skole-serien «10A - siste skoleår», som skildrer redslene til elever og ikke minst lærere i siste skoleår.

NRK kan på sin side skilte med serier som «Jan Johansen - Jakten på den norske mannen» og barneoppdragelsesserien «Våre kjære små barn», men har ingen realityserier i flue på veggen-kategorien.

Her er reality-uken pr. i dag:

Mandag:
Ungkaren - TVNorge 19.00
Stump røyken - TVNorge 20.00
Top Model USA - TV 3 20.30
Big Brother - 20.30

Tirsdag:
Ungkaren - TVNorge 19.00
Bolig til salgs - TVNorge 20.00
Fear Factor - TV3 20.30
Big Brother - TVNorge 20.30
10A - Siste Skoleår - TV 2 20.30

Onsdag:
Ungkaren - TVNorge 19.00
Ekstrem rengjøring - TVNorge 20.00
Ekstrem oppussing - TV3 20.30
Big Brother - TVNorge 20.30

Torsdag:
Ungkaren - TVNorge 19.00
Nr. 15 - rom for rom - TV3 20.30
Big Brother - TVNorge 20.30
SOS Barnevakten - TVNorge 21.30

Fredag:
Fear Factor USA - TV3 20.30

Lørdag:
Slankekrigen - TVNorge 18.30
Showbizbarna - TVNorge 20.30

Søndag:
Slankekrigen - TVNorge 20.00
Robinson VIP - TV3 20.00
Big Brother - 21.00

Disse seriene kommer:
«Motepolitiet» (TVNorge), «Homsepatruljen» (TV3), «Fagerstrand» (TV 2), «Kandidaten» (TVNorge), «Top Model» (TV3).

Noen glemt? Klikk her og send oss en mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.