*Nettavisen* Nyheter.

21 separatister drept i Mariupol

Det kommer røyk fra barrikadene foran politibygningen i Mariupol, og en lokal fotograf sier at bygningen brant etter sammenstøtet fredag. Foto: Marko Djurica (Reuters/NTB scanpix)

21 separatister er drept i sammenstøt mellom ukrainske soldater og prorussiske separatister i Mariupol, sier Ukrainas innenriksminister.

09.05.14 15:49

Ukrainske styrker skal ha forsøkt å få tilbake kontrollen over politibygningen da de ble beskutt av separatister som var inne i innenriksdepartementets bygning. Ifølge nyhetsbyrået Interfax Ukraina var det skuddvekslinger mellom separatister og soldater både utenfor byens hovedpolitistasjon og ved kontorene til det lokale innenriksdepartementet.

Les også: Ukraina fordømmer Putins besøk til Krim

Journalisten Paul Ronzheimer fra den tyske avisen Bild er på stedet, og han opplyser at politibygningen brenner og at det ligger en død person på gaten.

- Grusomme scener. Liket av en politimann ligger på gaten foran bygningen, skriver han på Twitter.

Regionalpolitiet i Donetsk sier at de ikke kan kommentere opplysningene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ukrainske soldater på vakt utenfor en administrasjonsbygning i Mariupol i Øst-Ukraina. Ifølge ukrainske medier er åtte personer drept i sammenstøt fredag. Foto: Alexander Ermochenko (reuters/NTB scanpix)


Havnebyen Mariupol er den nest største byen i Donetsk-regionen, som separatistene har erklært som en selvstyrt republikk.

Les også: Putin hyllet Sovjets seier over nazistene

Det ukrainske militæret har sendt flere pansrede kjøretøyer til byen, som er en viktig industri- og havneby med om lag en halv million innbyggere. (©NTB)

Følg utviklingen i Ukraina her:

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.