RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21.000 i kollekt i begravelsen

Sist oppdatert:
Under den følelsesladde begravelsen av Ingvild Myking ble det samlet inn 21.000 kroner i kollekt til den etterlatte datteren.

Familie og venner fra både Osterøy, Bergen og Østlandet viste sin omsorg for avdøde Ingvild Mykings ti år gamle foreldreløse datter under fredagens begravelse i Gjerstad kyrkje på Osterøy.

- Det ble samlet inn 21.000 kroner i kollekt under selve begravelsen, sier Myking-familiens bistandsadvokat Beate Hamre til iBergen.no.

- Uvanlig stor
Å samle inn et så stort beløp under en begravelse er ikke hverdagskost for Gjerstad kyrke.

- Minnegaven i Mykings begravelse var klart mye, mye større enn vanlig, men her var det også helt spesiell forhold. Det er ikke ofte at barn blir foreldreløse på Osterøy, sier sokneprest Johannes Melve i Gjerstad kyrkje.

Han forrettet begravelsen for en fullsatt kirke. Etter den timelange begravelsen stimet folk mot utgangsdøren, der to kurver var plassert for innsamling. Lokalbefolkningen hadde åpenbart tenkt på å gi så det monnet før de kom til kirken, og tatt med seg rikelig med kontanter.

- Vanligvis samles det inn 4000-5000 kroner i minnegaver. I vanlig kollekt under gudstjenester kan beløpet variere mellom 2000-7000 kroner, alt ettersom hvor mye folk som er i kirken. Jeg synes denne minnegaven viser at folk har stor omsorg og omtanke for den lille jenta, sier Melve.

Vil sikre framtiden
Pengene ble satt inn i fondet som ble opprettet for datteren noen dager før begravelsen. I dødsannonsen ble sørgende oppfordret til å sette inn penger på fondet, framfor å sende blomster. Hamre har ennå ikke oversikt over hvor mye fondet er kommet opp i nå. Pengene er satt under verge ved Overformynderiet, som ikke vil opplyse om fondets nåværende størrelse.

- Mange har ringt oss og vil sende blomster eller ber om å få hjelpe. Det kan de gjøre ved å donere gaver til Ingvilds datters fond. Det er for å sikre datterens framtid. Hun er jo foreldreløs nå og er verdens snilleste jente, akkurat som moren var, sa en representant for Myking-familien til iBergen.no dagen før begravelsen.

Fortsatt kan donasjoner gjøres på kontonummer 3632 54 24650.

Brutalt drept
37 år gamle Ingvild Myking ble brutalt knivdrept foran datteren og hennes venninne i sitt eget hjem på Hylkje 20. juli. Politiet tror hun ble drept av en 34-årig kamerat, som kort tid etter drapet ble pågrepet blodig og beruset ved en butikk like i nærheten. Mannen hadde rømt fra lukket avdeling på Sandviken psykiatriske sykehus to dager før drapet.

Han er nå tilbake på sykehuset, denne gangen på sikkerhetsavdelingen. Han er siktet for drap og seksuelt overgrep, og har ennå ikke avgitt noen forklaring til politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere