*Nettavisen* Nyheter.

22-åring funnet død

Foto: Rehn-Erichsen, Jarl (Scanpix)

Mannen ble funnet livløs i en elv.

13.04.10 17:44

Politiet i Vestfold undersøker nå omstendighetene rundt et dødsfall i Andebu. En 22 år gammel mann ble mandag funnet død i en liten elv ved Høyjord.

De har nå startet etterforskning av det de sier er et mistenkelig dødsfall.

Deltok i slåsskamp

- I forbindelse med etterforskningen av saken er en person pågrepet og siktet for falsk forklaring. To andre personer er pågrepet og siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Dette gjelder en slåsskamp som avdøde skal ha deltatt i på en fest i nærheten av der han ble funnet mandag, opplyser Vestfold politidistrikt.

- Hvilke relasjoner det var mellom avdøde og de siktede vil jeg ikke si så mye om. De oppholdt seg på samme fest, opplyser politiadvokat Rina Stokke til Nettavisen.

Hun påpeker at politiet nå har en omfattende jobb foran seg. Det var rundt 20 personer på festen og hvem som har vært vitner til voldsepisoden vil komme fram i avhør.

Den døde mannen er sendt til obduksjon, men det er for tidlig å si noe om dødsårsak. Stokke vil ikke kommentere om avdøde var påført ytre skader.

Kartlegger guttens bevegelser

Mannen ble funnet død i Nessbekken i Høyjord i Andebu mandag formiddag. 22-åringen var fra Re og var gjest på festen som ble avholdt i en leilighet i området ved Høyjord.

Politiet opplyser at de nå er i ferd med å kartlegge guttens bevegelser før han forsvant, og foretar nødvendige avhør i den forbindelse.

- Politiet gjennomfører nå både taktiske og tekniske undersøkelser, både i bekken der mannen ble funnet, og på flere adresser i området, blant annet i og rundt huset der mannen skal ha vært på en fest natt til søndag, heter det i en melding fra politiet.

Politiet holder alle muligheter åpne, og etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall.

Foreløpig har Vestfold politidistrikt ikke bedt om teknisk eller taktisk bistand fra Kripos i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.