Gå til sidens hovedinnhold

22 barn får ikke plass her

Marienlyst skole er populær, og hele 22 barn som har søkt seg til skolen blir henvist til naboskoler istedet.

MARIENLYST: Skoleinntaket er for lengst i gang, og høstens førsteklassinger har fått tilbakemeldinger på om drømmen gikk i oppfyllelse, nemlig om de får komme inn på skolen de selv ønsker aller mest.

Lokalavisen har snakket med flere foreldre i området rundt Marienlyst, som er lei seg for at det ikke er plass nok til alle.

– De har fått plass på en annen skole i nærheten. Det er noen som har anket vedtaket, sier assissterende rektor Sissel Olaussen.

Det er i år satt av plass til 56 førsteklassinger på Marienlyst, og det er ikke aktuelt, grunnet plass og pedagogiske vurderinger å utvide med flere plasser, slik at alle kommer inn på sin favorittskole, opplyser sosiallærer Anne Lorang

Halvparten av de søkende tilhører ikke skolekretsen, og det blir dermed ikke skolens ansvar å finne skole til akkurat disse barna.

– De fleste elevene som ikke får plass får tilbud på Majorstuen skole, sier Olaussen.

Utdanningsetaten: – Få klager til oss

Oversikt?

Det finnes ingen sentral liste eller oversikt hos Utdanningsetaten, som skal gjøre valget lettere for foreldre som ikke får poden inn på sin favorittskole. Dette betyr at hver enkelt skole, der elevene faktisk tilhører denne skolekretsen, har et ansvar å plassere barn på andre nærliggende skoler.

Problemet gjelder over hele byen, spesielt etter innføringen av fritt skolevalg. Mens noen skoler sliter med fulle klasser og må avvise elever, sliter andre med å fylle opp klassene. Dette skaper store frustrasjoner for skoler, foreldre og elever.

– Alle som har søkt har ikke fått plass. Vi har sagt nei til 14 søkere, sier Kristin Standal, fungerende assisterende rektor ved Bolteløkka skole.

I år tar skolen inn 57 elever på 1. trinn, og Standal forelteller at alle som tilhører skolekretsen er kommet med. I tillegg får de stadig søkere fra Uranienborg, Majorstuen og Linderen-området. Sistnevnte ligger noe utenfor kretsen, og sogner til Ila skole.

Hanne Pryser på Ila skole opplyser at det er 60 førsteklassinger som kommer inn.

– Det kan være noen som står på vent, og vi har tatt inn en del fra Lindern-området, opplyser hun.

Ledig på Møllergata

På Møllergata er det fortsatt plass.

– Alle som har søkt får plass, sier rektor Eva Kjøge ved Møllergata skole og forteller at de har tatt inn 48 førsteklassinger i år.

Har ditt barn ikke fått oppfytt sitt skoleønske? Eller kjenner du til andre som sliter med dette? Tips oss på nett@lokalavisen.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien