Gå til sidens hovedinnhold

22 barn omkom i bussulykke

I alt 28 personer har mistet livet i en bussulykke på vei hjem fra et skiopphold i Sveits.

Det er 22 belgiske skolebarn blant de omkomne. I tillegg skal 24 barn være skadet i ulykken. Alle barna skal ha vært rundt 12 år gamle.

På vei hjem fra skileir

Dødsulykken skjedde i en tunnel i kantonen Valais tirsdag kveld klokken 21.15, melder det sveitsiske nyhetsbyrået SDA-ATS. Ifølge lokale myndigheter kjørte den belgiske turbussen av ukjente grunner i tunnelveggen, og fikk omfattende skader.

Redningsarbeidere jobbet iherdig hele natten, og de første rapportene gikk ut på at det bare var skadde i ulykken.

Omfanget av ulykken ble først kjent onsdag morgen.

Det var totalt 52 personer om bord i bussen, og de resterende passasjerene er kjørt til fire forskjellige sykehus.

De belgiske skolebarna hadde vært på skileir i Val d'Anniviers. Barna er fra Lommel og Heverlee i regionen Flandern. De var på vei hjem, og bussen befant seg mellom Sion og Sierre da ulykken skjedde.

- Rammer hele Belgia

- Denne tragedien vil ramme hele Belgia. Omfanget av ulykken er vanskelig å ta innover seg, sier den belgiske ambassadøren i Sveits, Jan Luykx.

- Dette er en tragisk dag for hele Belgia, sier statsminister Elio Di Rupo, etter at 22 belgiske skolebarn og 6 voksne omkom i en bussulykke i Sveits.

Statsministeren kommer selv til å besøke Sveits i løpet av onsdagen.

Belgias utenriksminister Didier Reynders sier til nyhetsbyrået AFP at man fortsatt arbeider med å identifisere de døde.

- Det er ubegripelig. Det var tre busser i følget og bare én var involvert i ulykken, uten noen kontakt med et annet kjøretøy, sier han.

Etterlatte etter busstragedien ventes å komme til Valais i dag. Ifølge lokale medier er flere kriseteam allerede etablert. Politiet har også etablert en nødtelefon for de mange familier som er rammet.

Redningsarbeidere i sjokk

Overlege for ambulansetjenesten i Valais, Jean-Pierre Deslarzes, sier ifølge Blick at redningsarbeidere har slitt med følelsene i løpet av natten redningsaksjon.

- Alle redningsarbeiderne er i sjokk over hva de har opplevd. Det faktum at barn har blitt drept og skadet har gjort jobben enda vanskeligere, sier han.

Rapporter onsdag morgen går ut på at tre er alvorlig skadet. To er fraktet til Universitetssykehuset i Lausanne, mens den tredje har blitt innlagt på sykehus i Bern.

I februar ble en 61 år gammel mann drept da en buss med britiske skiskoleelever krasjet i Frankrike. Flere av tenåringene ble hardt skadd. Bussen hadde 29 barn og 18 voksne passasjerer om bord, i tillegg til to sjåfører.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken