22 FARC-opprørere drept i Colombia

Bogotá (NTB-AFP): Colombias væpnede styrker opplyser at de har drept 22 geriljasoldater i en omfattende offensiv ved grensa til Ecuador.

Forsvarsminister Rodrigo Rivera sier at myndighetene med offensiven søndag har gjort stor skade på den venstreorienterte FARC-geriljaen i Putumayo-provinsen.

Kampene ble innledet søndag morgen på samme sted som åtte politifolk ble drept for vel en uke siden. Også fly som slapp bomber var involvert.

Rivera understreket at kampene foregikk helt innenfor Colombias territorium. Forholdet til Ecuador har vært spent siden Colombia bombet en geriljaleir over grensa i 2008 og drepte en av FARCs toppledere, Raúl Reyes.

Denne gangen sa Rivera at han varslet Ecuador før offensiven, og han takket ecuadorianske myndigheter for å ha hindret at geriljasoldater rømte over grensa.

FARC ble dannet i 1964 og har fortsatt 8.000 geriljasoldater i aksjon. President Juan Manuel Santos har avvist et tilbud om fredssamtaler før FARC setter fri gisler de holder og slutter å rekruttere barnesoldater. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag