RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

22 fengselsansatte pågrepet etter Guzmán-flukten


Mexicos justisminister Arely Gómez Gonzalez ser oppgitt ned i hullet der narkotikabaronen Joaquin 'El Chapo' Guzman flyktet søndag. Nå er 22 av vokterne i fengselet pågrepet.
Mexicos justisminister Arely Gómez Gonzalez ser oppgitt ned i hullet der narkotikabaronen Joaquin 'El Chapo' Guzman flyktet søndag. Nå er 22 av vokterne i fengselet pågrepet. Foto: Handout (Reuters)
Sist oppdatert:
22 av vokterne i fengselet den mexicanske narkotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán flyktet fra sist helg, er pågrepet, mistenkt for å ha bistått ham med flukten.

Mexicos innenriksminister Miguel Angel Osorio Chong slo tidligere i uka fast at den 58 år gamle lederen av Sinaloa-kartellet fikk hjelp av ansatte i fengselet da han flyktet.

LES OGSÅ: Meksikansk narkobaron rømte fra fengselet

Mandag fikk fengselsdirektøren sparken, og samme skjebne led sjefen for fengselsvesenet i Mexico.

Varetektsfengslet

Tirsdag ble 22 av fangevokterne i høysikkerhetsfengselet varetektsfengslet, mistenkt for medvirkning, mens tolv andre ble løslatt etter avhør.

– Det er grunn til å tro at de 22 på en eller annen måte medvirket til flukten, sier en talsmann for statsadvokaten som leder etterforskningen.

Fakta: Fakta om Joaquín «El Chapo» Guzmán

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* 58 år gammel leder det mexicanske Sinaloa-kartellet, som smugler store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA.

* Har kallenavnet El Chapo, eller småen på norsk, fordi han er lav.

* Skal ha en formue på 1 milliard dollar, som tilsvarer 8 milliarder kroner.

* Ble fengslet i 1993, men rømte i 2001 ved å gjemme seg i en skittentøykurv.

* Ble pågrepet på ny i 2014. Før pågripelsen utlovte amerikanske myndigheter en dusør på opptil 40 millioner kroner (5 millioner dollar) for informasjon som kunne føre til pågripelse av narkobaronen.

Kilde: NTB

LES OGSÅ: Mener Guzman fikk hjelp av fengselsansatte

Det er ikke kjent om fengselsdirektøren som fikk sparken, er blant de 22 som nå sitter i varetekt.

Spektakulær flukt

Guzmán rømte fra fengselet lørdag kveld, via en halvannen kilometer lang tunnel. Dette til tross for at området han rømte fra var kameraovervåket og at han var utstyrt med elektronisk fotlenke.

Mexicanske myndigheter har satt i verk en storstilt jakt på narkotikabaronen og har utlovet en belønning på drøyt 30 millioner kroner for informasjon som fører til at han blir tatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere