RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

22. juli-etterlatt reagerer på at politiet ikke blir etterforsket

Oslo (NTB): Far til en av de drepte på Utøya, reagerer på at Spesialenheten for politisaker ikke vil sette i gang etterforskning av politiet.

Pårørende til to av dem som ble skutt på Utøya, leverte inn anmeldelse av politiet til Spesialenheten etter terrorangrepene 22. juli 2011.

Men torsdag ble det kjent at Spesialenheten har konkludert med at det ikke skal settes i gang etterforskning, verken mot enkelte tjenestemenn eller mot Politidirektoratet.

- Det er tydeligvis ingen som skal måtte ta konsekvensene av de alvorlige feilene som ble begått 22. juli, verken i politiet eller for øvrig. Jeg synes Spesialenheten har tatt for lett på de feilene som ble begått, sier Håvard Vederhus' far Alf Vederhus til Dagsavisen.

Spesialenheten mener det kan reises spørsmål ved om Politidirektoratet er strafferettslig ansvarlig for at beredskapen i politiet ikke har vært tydelig nok prioritert, og at IKT-teknologi, bemanning, organisering, riksalarm og helikopterressurser var utilstrekkelige. Men likevel blir det ikke satt i verk etterforskning mot Politidirektoratet.

I stedet retter spesialenheten pekefingeren mot Justisdepartementet som fastsetter Politidirektoratets prioriteringer og handlingsrom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere