RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

22. juli kan bli europeisk merkedag


Parlamentspresident i Europarådet Anne Brasseur etter minnegudstjeneste i Oslo domkirke onsdag, fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011.
Parlamentspresident i Europarådet Anne Brasseur etter minnegudstjeneste i Oslo domkirke onsdag, fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dersom presidenten i Europarådet får viljen sin, kan 22. juli bli en internasjonal merkedag for terrorofre.

– Vi ønsker å gjøre en kollektiv innsats mot hat og intoleranse. Vi vil aldri glemme, sa parlamentspresident Anne Brasseur i Europarådet i sin tale under onsdagens minnemarkering for terrorangrepene 22. juli 2011.

I talen foreslo hun i samråd med stortingspresident Olemic Thommessen å gjøre 22. juli til en felles europeisk merkedag for ofre for hatkriminalitet.

– 22. juli vil alltid være 22. juli i Norge, og i andre land vil en slik merkedag kanskje ha en annen profil. Poenget er at vi vil ha en dag som minner oss om viktigheten av å jobbe mot antidemokratiske krefter, og som kan bidra til bevissthet rundt hatprat og nettmobbing, sier Thommessen til Dagsavisen.

Både AUF og Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene stiller seg positive til forslaget, men Ministerrådet har sagt nei. Dermed ligger det an til omkamp under neste parlamentarikerforsamling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere