Gå til sidens hovedinnhold

22. juli-kommisjonen: – Mye sviktet

Alexandra Beck Gjørv sier 22. juli-kommisjonen peker på store svik i norsk samfunnssikkerhet.

SENTRUM: Rapporten er nå overlevert Jens Stoltenberg (Ap). Det konkrete innholdet i rapporten blir kjent klokka 13, men Gjørv sa allerede ved overleveringen at kommisjonen peker på seks hovedfunn og 31 konkrete forbedringspunkter for å bedre norsk samfunnssikkerhet.

– Mye sviktet, kommisjonen peker på store svakheter, sa hun, da hun overleverte rapporten til statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Jens Stoltenberg takket både kommisjonen, og leder Alexandra Bech Gjørv for innsatsen, og påpekte at innholde i rapporten vil være av stor betydning for norsk samfunnsssikkerhet.

– Det er ikke slik at en rapport fra en kommisjon kan gjøre om det som skjedde 22. juli i fjor. Likevel er rapporten veldig viktig. Den er viktig fordi den gir oss fakta, kunnskaper, en forståelse av det som skjedde, sa Stoltenber, og fortsatte:

– Kunnskap og forsåtelse er i seg selv viktig. Det gir oss grunnlag for læring, og dermed handling. Denne rapporten kommer til å være sentral i debatten om beredskap, politi og samfunnsssikkerhet i lang tid framover, sa han.

LES ALT OM TERRORAKSJONEN 22. JULI HER

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021