RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

22. juli-programmet på Utøya er klart

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Programmet for markeringen av årsdagen for 22. juli på Utøya er nå klart. Det blir blant annet taler av to statsministre.

Statsminister og arbeiderpartileder Jens Stoltenberg er en selvskreven gjest når ungdomspartiet markerer årsdagen for terrorangrepet som kostet 69 deltakere på fjorårets sommerleir livet. I tillegg skal Danmarks Helle Thorning-Schmidt hilse på vegne av de internasjonale gjestene som kommer til øya.

Også AUF-leder Eskil Pedersen og LO-leder Roar Flåthen skal tale under minnestunden, som skal sendes på TV. Det er ventet rundt 1.000 besøkende til AUF-arrangementet om ettermiddagen 22. juli.

- Det har vært et sterkt ønske at AUF får mulighet til å samles på ettårsdagen for å minnes våre venner, være sammen og markere alt det viktige Utøya er for oss. AUF vil derfor avholde Utøyadagen 2012 både for dem som var der 22. juli i fjor, men også alle de andre som er en del av vårt fellesskap, blant dem de mange nye medlemmene våre, sier Eskil Pedersen.

Senere på dagen blir øya også åpnet for pårørende. Flere av de etterlatte reagerte på at AUF i utgangspunktet ønsket å ha øya for seg selv utover ettermiddagen og kvelden. I samråd med støttegruppen, kom AUF fram til å åpne øya for etterlatte fra klokken 17 og utover. Massakren på Utøya startet klokken 17.21.

- Denne løsningen ivaretar alle ønsker etterlatte har hatt, sa Trond Henry Blattmann i støttegruppen til Dagbladet etter samtaler med AUF om årsdagsmarkeringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere