RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 år og rikere enn kongen

Sist oppdatert:
Tross alderen kan denne unge mannen pensjonere seg på dagen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Forbes årlige liste over verdens rikeste viser at investorlegenden Warren Buffett har passert Bill Gates på listen over verdens rikeste.

Les mer her: Verdens rikeste bader ikke naken

Rikeste nordmann å på listen er skipsreder John Fredriksen, som ligger på 113. plass med 41 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Men listen avdekker også at det finnes flere unge mennesker i verden i dag som har til tonnevis med salt i store mengder mat og mer enn det.

Lysende stjerne
Den største kometen på listen er den 23 år gamle grunnleggeren av Facebook Mark Zuckerberg. På kort tid, og i takt med Facebooks enorme vekst, har han seilt opp på 785. plassen over verdens rikeste mennesker med en formue på 1,5 milliarder dollar.

Med det er han offisielt verdens yngste dollarmilliardær.

Til sammenligning har vår egen kong Harald anslåtte verdier i størrelsesorden 1,75 milliarder kroner.

Les mer her: - Europas fattigste konge

Norske nettbrukere har lagt sin elsk for Facebook. Hver fjerde nordmann har profil på siden. Til sammenligning har hver åttende svenske og hver trettende amerikaner profil på nettsamfunnet. Men kanskje er storhetstiden over.

Les mer her: - Lei av Facebook

Men selv om Zuckerberg allerede befinner seg blant de unge og rike krymper formuen hans sammenlignet med verdiene til andre og forholdsvis unge mennesker.

Arvet formuer
Flere av disse har i motsetning til Zuckerberg, men i likhet med kongen arvet formuene sine.

En av disse er Kinas rikeste kvinne Yang Huiyan. Hun kan takke sin far for de 7,4 milliardene med dollars som hun er god for.

Les hvorfor her: Kvinne (25) er Kinas rikeste

Det samme kan også den 24 år gamle datteren til den avdøde libanesiske statsministeren Rafik Al-Hariri, Hind Hariri.

Hun arvet sammen med brødrene Fahd og Ayman formuene sine da deres far Rafik Hariri døde i en bilbombe i 2005.

De har igjen en storebror som heter Saad på 36 år som er klanens overhode og som følger i sine fars fotspor. Han er med i det libanesiske parlamentet og jobber med å få til en fungerende fredsavtale i Beirut.

Andre rikinger som i likhet med Zuckerberg har skapt sine egne formuer er ukraineren Kostyantin Zhevago som i en alder av 19 jobbet som finansdirektør i en bank. Siden den gang har han sikret seg en stor andel av selskapet, og 34 år gammel er han i dag god for 3,4 milliarder dollar.

Google-gutta topper
Den kinesiske milliardæren Xiaofeng Peng, også han 33, har tjent seg søkkrik på solenergiindustrien gjennom selskapet LDK Solar som han gikk inn i 2005.

Men de rikeste og mest omtalte av verdens unge milliardærer er kompisene og grunnleggerne av Google Sergey Brin og Larry Page. Begge som er sønner av professorer studerte datavitenskap på Stanford University da de møttes.

Da de var 25 år sluttet de på skolen og startet Google. Når de var 30 og 31 hadde de blitt dollarmilliardærer. I dag er de gode for 18,7 og 18,6 milliarder dollar.

Les også: De yngste rikingene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere