RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23-åring erkjenner drap i Hareid - skal utredes av psykiatere

Sami Milhem (20) ble fredag ettermiddag funnet drept på Hareid. Her hentes den drepte ut av åstedet lørdag kveld.
Sami Milhem (20) ble fredag ettermiddag funnet drept på Hareid. Her hentes den drepte ut av åstedet lørdag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den 23 år gamle mannen som er siktet for å ha drept og partert Sami Milhem (20) i Hareid, erkjenner de faktiske forhold. Rettspsykiatere vil nå undersøke om den siktede er tilregnelig.

- Det er ingenting ved den siktede som gir politiet grunn til å tro at han er utilregnelig, men i en så alvorlig sak må vi gjennomføre en full undersøkelse slik at domstolen blir best mulig opplyst når saken skal behandles, sier politiinspektør Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB mandag ettermiddag.

Politiet ba mandag retten oppnevne psykiaterne Per Børre Huseby og John Olav Roaldset, begge med lang fartstid når det gjelder rettspsykiatriske vurderinger. Deres arbeid vil ta flere uker.

Tilsto i avhør
Den siktede 23-åringen møtte ikke selv da spørsmålet om varetektsfengsling skulle behandles i Sunnmøre tingrett mandag. Gjennom sin forsvarer, advokat Erling Flisnes, samtykket 23-åringen i fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud samt medieforbud. Søndag gjennomførte politiet sitt første avhør med den siktede. Under avhøret erkjente han å ha utført drapet.

- Den siktede var i avhør søndag ettermiddag og kveld, og her opplyste han at han var alene om drapet, forteller Bøen.

Milhem var på adressen sammen med minst to andre, og hadde vært der hele natten før, da den siktede 23-åringen kom til kommunalboligen på Bigset fredag morgen eller formiddag. Det skal ha utartet til en situasjon, og de andre i leiligheten skal ha trukket seg unna. Angivelig uten andre til stede, skal så drapet ha skjedd.

Ukjent dødsårsak
Den endelige dødsårsaken er ikke kjent, og offeret ble mandag obdusert av rettsmedisinere fra Gades Institutt i Begen. Etterforskerne har klare indikasjoner på at det er brukt et våpen, men dette er ikke funnet, sier politiet.

Politiets foreløpige antakelser er at drapet skjedde en gang mellom klokken 8 og 11 fredag formiddag. Flere vitner har forklart til politiet at de i timene etter så den siktede blodig flere steder i Hareid. Da 23-åringen samme kveld ble pågrepet, måtte han sendes på sykehus på grunn av skader i hendene som måtte behandles og sys og på Ålesund sykehus. Derfor ble det heller ikke noe avhør før søndag.

- Avhøret så langt har vært innledende og vi har bare sett hovedlinjene i hva som er skjedd. Det er mange timer med avhør som gjenstår. Mange spørsmål er fremdeles ikke stilt, sier Bøen.

Uvanlig brutalt
Drapet på Sami Milhem har vært en krevende oppgave å etterforske, og selv erfarne politifolk er slått av brutaliteten. Selv etter tre dager har fire tekniske etterforskere mye arbeid som gjenstår på åstedet.

- Uansett hvor profesjonell du er så unngår du ikke å bli påvirket av en slik sak. Det gjør noe med deg, det er det ikke tvil om, sier Bøen. Han regner med en langvarig etterforskning.

Mandag undersøkte de også gjerningsmannens bolig som han delte med sin samboer. Hun har siden pågripelsen fredag vært på et krisesenter i området. Den siktede ble mandag overført til arrest i Ålesund fengsel. (©NTB)

20 år gamle Sami Milhem funnet drept og partert i en kommunal bolig på Bigset i Hareid fredag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere