23-åring tiltalt for overlagt drap på Sami (20)

DREPT: 20 år gamle Sami Milhem funnet drept og partert i en kommunal bolig på Bigset i Hareid.

DREPT: 20 år gamle Sami Milhem funnet drept og partert i en kommunal bolig på Bigset i Hareid. Foto: Politiet/NTB scanpix

En 23 år gammel mann er tiltalt for å ha drept og partert Sami Milhem i Hareid på Sunnmøre.

04.03.15 18:12

– Han har vanskelig for å forstå hvordan han kan ha gjort noe slikt, sier forsvareren.

23-åringen er også tiltalt for likskjending ved at han parterte den døde. Det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter, skriver Statsadvokatene i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane i tiltalen, som ble kjent onsdag.

Den 23 år gamle mannen fra Nordland som er nå er tiltalt for ha drept og partert Sami Milhem (20), har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet. 23-åringen ble først siktet for forsettlig drap, men politiet skjerpet i januar dette til overlagt drap.

Dypt tragisk
– Dette er en dypt tragisk sak, og han har vanskelig for å forstå hvordan han kan ha gjort noe slikt, sier forsvareren, advokat Johnny Veum, til NTB.

Rettssaken starter 16. mars i Sunnmøre tingrett i Ålesund. Det er satt av fem dager til saken. 23-åringen var ruset, men vil i retten fortelle det han kan huske om drapet, ifølge forsvareren.

– Han erkjenner å ha begått drapet, og han erkjenner straffskyld for forsettlig drap. Så er han usikker på om dette er skjedd med overlegg, og det vil han be retten vurdere, sier Veum.

Manglet kroppsdeler
Det var fredag 8. august at politiet fant 20-åringen drept i en leilighet på Bigset i Hareid kommune. Drapsvåpenet, en stor kniv, ble funnet i en container på Valderøya. Den drepte manglet flere kroppsdeler da han ble funnet i kommunalboligen, som tilhører en bekjent av den avdøde og den siktede.

Den drepte var norsk statsborger fra Irak, mens den tiltalte er etnisk norsk. 23-åringen ble i 2013 dømt for vold, og nylig ble han dømt for overgrep mot ei mindreårig jente. Han sitter for tiden i varetekt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.