RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

23 av 27 politidistrikter har ikke spesialberedskap hele døgnet

Slik er situasjonen tre år etter terrorangrepet.

I fjor fikk politidistriktene beskjed om å ha politifolk som er spesialtrent til å håndtere skarpe oppdrag, tilgjengelig hele døgnet. Et år senere er det bare fire som har fulgt opp.

Politidirektoratet (POD) sendte i mai i fjor et brev til politidistriktene der de krevde at politifolk som har spesialkompetanse for å håndtere skarpe oppdrag, skal være tilgjengelig hele døgnet.

En undersøkelse gjort av Politiforum viser at av 27 politidistrikt i landet, er det bare Hordaland, Follo, Rogaland og Sør-Trøndelag politidistrikt som har fulgt beskjeden fra POD.

Politiets Fellesforbund (PF) klarte tidligere i år ikke å få til en ordning hvor politifolk med slik kompetanse står på en tilkallingsliste i tilfelle det skulle oppstå situasjoner som krever flere mannskaper.

Fungerende avdelingsdirektør Steffen Ousdal i PODs beredskapsavdeling sier målet fortsatt er å ha tilgjengelige utrykningsenheter (UEH) – altså politifolk med spesialkompetanse for å håndtere skarpe oppdrag – tilgjengelig døgnet rundt.

– Vi knyttet ingen tidsfrist i vår instruks fra i fjor, ut ifra at vi er kjent med at det ikke er tilstrekkelig med UEH-mannskaper for å gjennomføre tiltaket i samtlige distrikter, sier Ousdal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere