RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 drept av selvmordsbombere

Foto: STRINGER/IRAQ (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
To angrep mot byen Ramadi i Irak. Guvernør skadet.

Onsdag har selvmordsbombere slått til i sentrum av byen Ramadi i Irak. Ifølge politikilder har to terrorangrep kostet minst 23 mennesker livet. Over 100 er ifølge nyhetsbyrået Reuters såret.

Guvernør skadet
Den statlige tv-kanalen opplyste først at Anbar-provinsens guvernør, Qassim Mohammed Abid, var blant de drepte. Dette ble senere avvist av viseguvernør Hikmet Khalaf, som opplyser at Abid ble såret og er fraktet til et sykehus i byen.

- Guvernøren er såret. Amerikanske soldater kom og brakte ham til behandling, sier en lege ved sykehuset. Det melder Ritzau.

To angrep
Det første angrepet skjedde da en bilbombe gikk av i sentrum av byen. Ifølge rapporter skal dette attentatet ha kostet flest mennesker livet, inkludert fire politimenn.

Kort tid etter sprengte en annen selvmordsbomber seg selv i luften ved provinsguvernørens hovedkontor. Det var her guvernøren også ble et offer for terroren.

Ramadi ligger rundt 100 kilometer vest for Iraks hovedstad, Bagdad. Byen betraktes som det sørvestlige hjørne av Iraks sunnitrekant og skal ha vært et arnested for motstanden mot USA og deres alliertes invasjon av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere