RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 drept i selvmordsangrep

Foto: Hasan Shaaban (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Minst 23 personer er drept og 146 såret i eksplosjonene som rammet like ved Irans ambassade i Beirut, ifølge Libanons helseminister.

Beirut (NTB-Reuters): Kulturattacheen ved den iranske ambassaden er blant de drepte, opplyser en sentral libanesisk tjenestemann.

Angrepet ble ifølge libanesiske medier utført av to selvmordsbombere, hvorav den ene satt i en bil og den andre kom til fots.

Opptil seks bygninger i området skal være ødelagt som følge av angrepet tirsdag formiddag. Det ble først meldt om to raketteksplosjoner, men en sikkerhetskilde sa senere at det var snakk om bomber.

Ifølge avisa Daily Star ble de to eksplosjonene utløst med få minutters mellomrom. Et dypt krater i gaten tyder på at den ene eksplosjonen skyldtes en kraftig bilbombe.

Biler i brann
Flere biler og trær sto i brann etter eksplosjonene, og svart røyk veltet opp fra området. Libanesiske soldater har sperret av området og holdt tirsdag formiddag vakt rundt ambassadeområdet.

En bilist sier til Daily Star at hun ble livredd da det smalt. Hun befant seg i parallellgata til den iranske ambassaden.

Libanesiske medier viste tirsdag morgen bilder av sårede personer som ble båret bort fra åstedet i bydelen Bir Hassan i den sørlige delen av den libanesiske hovedstaden. Bir Hasan regnes som et kjerneområde for den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen.

Al-Qaida-gruppe sier den står bak
En libanesisk gruppe med tilknytning til al-Qaida sier den sto bak selvmordsangrepet mot den iranske ambassaden i Beirut tirsdag.

En ytterliggående religiøs leder skriver i en Twitter-melding at det er Abdullah Azzam-brigadene som står bak angrepet. Sjeik Sirajeddine Zuraiqat, som er gruppas religiøse mentor, bekrefter også at angrepet var rettet mot den iranske ambassaden.

Støtter Assad
Områdene sør i Beirut er blitt rammet av bilbomber to ganger tidligere i år. Eksplosjonene, som fant sted 9. juli og 15. august, tok livet av i alt 27 personer.

Både Hizbollah og Iran støtter Syrias president Bashar al-Assad.

Hizbollah har sendt medlemmer av sin væpnede fløy til Syria for å hjelpe regimet i kampen mot opprørerne, som i all hovedsak er sunnimuslimer.

Krigen i Syria har skjerpet konflikten mellom sjiamuslimer og sunnimuslimer i Libanon. Mange av Libanons sunnimuslimer misliker sterkt at Hizbollah, som også regnes som en av Irans viktigste allierte, har involvert seg i krigen i nabolandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere