Siden nyttår og fram til tirsdag 17. mars har 1220 norske bedrifter gått over ende viser den siste oversikten fra Dun & Bradstreet. I tabellene under kan du sjekke hvilke som har gått konkurs der du bor (bedriftene er sortert etter poststed).

Sjekk konkurslisten: 782 aksjeselskaper konkurs

Sjekk konkurslisten: 101 NUF-selskaper konkurs

Den dystre fasiten så langt i år viser at 782 aksjeselskaper har gått konkurs, 101 NUF-selskaper (norsk avdeling av utenlandsk foretak) har måttet stenge dørene, mens 337 selskaper har blitt tvangsavviklet.

I det denne artikkelen ble ferdigstilt meldte ABB at selskapet flytter 100 arbeidsplasser fra Bryne til Kina (les mer på www.rogalandsavis.no). Tapet av norske arbeidsplasser fortsetter altså i et forrykende tempo.

Antall arbeidsledige
NAV forventer at arbeidsledigheten i Norge vil øke med totalt 67.000 mennesker. Det er den største veksten i ledighet siden perioden 1988-1990. Dersom NAV treffer med sine prognoser betyr det at det i snitt vil være 80.000 arbeidsledige i år, og at over 100.000 vil være uten arbeid ved utgangen av året.

Ledigheten vil øke også neste år, og prognosene tilsier at 120.000 vil stå uten arbeid ved utgangen av 2010.

Les mer om utviklingen i arbeidsledigheten her.

Har selskapet ditt gått konkurs eller er du en av dem som har mistet jobben som følge av finanskrisen? Tips oss i Nettavisen her

Lange køer
Sammen med rekordøkning i antallet konkurser følger kraftig økning i arbeidsledigheten. Arbeids- og velferdsorganet NAV meldte ved utgangen av januar om 5.500 nye arbeidsledige på det norske marked, justert for sesongvariasjoner. Totalen utgjorde en oppgang i antall helt ledige fra januar i fjor til januar i år på hele 46 prosent.

Resultatet viser seg som rekord i kundetrafikk til NAV. Organet har flere jevnlig gjennom 2008 måttet tåle sterk kritikk fra flere hold for lang ventetid og dårlig kundebehandling.