RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2,3 milliarder i utbytte i dag: - God kjøpsanledning

Sist oppdatert:
I dag blir det utbetalt mer enn 3,2 milliarder kroner i utbytte fra fire selskaper på Oslo Børs. Sjekk hva den nye analysesjefen i Alfred Berg anbefaler å gjøre med pengene
Fire selskap deler ut til sammen over 3,2 milliarder kroner i utbytte på Oslo Børs fredag.

Størst er Orkla, som deler ut 9,5 kroner per aksje som til sammen utgjør rett i overkant av 2 milliarder kroner. Norske Skog deler også ut penger, nærmere bestemt seks kroner per aksje. Det blir til sammen en utbetaling på i underkant av 800 millioner kroner.

Tandberg deler også ut i 73 millioner kroner mens Rieber & Sønn deler ut i underkant av 340 millioner kroner.

iMarkedet.no spurte analysesjef Kim Evjenth hos meglerhuset Alfred Berg om hva han ville brukt pengene til. Evjenth tok denne uken over jobben som analysesjef etter at Morten Sundstø forlot meglerhuset.

Evjenth mener at det kan være et bra tidspunkt å kjøpe aksjer på nå.

- Jeg tror den svakheten vi er inne i nå definitivt er en god kjøpsanledning, sier Evjenth som peker på at markedsaktørene løper i flokk fortiden – særlig i USA der stemningen er med manisk depressiv enn på lenge.

- Oljeprisen skal også litt ned, men det er bra for det globale markedet, tror Evjenth som trekker frem tre aksjer som han tror vil gjøre det bra på Oslo Børs fremover:

- Telenor har vært rammet av mye styr i Russland. Jeg tror det er et greit tidspunkt å kjøpe på. RCL og Yara er også gode aksjer som har gode utsikter med en sterkere dollar og lavere oljepris, sier Evjent til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere