RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2,3 millioner snorker

Sist oppdatert:
En undersøkelse viser at tre av fem sover i et høyere støynivå enn anbefalt av WHO.

(SIDE2): Rundt 2,3 millioner nordmenn snorker. Og 3 av 5, eller 1,4 millioner, sover i et høyere støynivå enn anbefalt av Verdens Helseorganisasjon (WHO).

Det viser en ny snorkeundersøkelse gjennomført av Breathe Right nesestrips, hvor 1500 nordmenn deltok. Det kommer fram i en pressemelding, mandag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

WHOs anbefalte grense for innendørs støynivå under søvn er 45dB. Det tilsvarer lyden av hardt regn. Men 3 av 5 norske deltakere syns deres partners snorking bråker like mye som en samtale (60dB), bytrafikk (85dB) eller til og med en konsert (120dB).

Du kan bli syk
Forstyrret søvn kan blant annet forårsake stress, høyt blodtrykk og gi konsentrasjonsproblemer.

Undersøkelsen viser at hverdagen påvirkes for 2 av 3 deltakere i Norge, når de selv eller partneren snorker. Blant dem som blir påvirket av snorking, får 69% forstyrret nattesøvn. Mangel på hvile og søvn betyr hodepine om morgenen for hver fjerde deltaker, og hver femte opplever konsentrasjonsproblemer på jobb.

Les: Snorking kan være farlig

Påvirker sexlivet
Annenhver norske deltaker mener snorking påvirker parforholdet, og 52 prosent sover noen ganger i stuen eller på gjesterommet. I tillegg mener 50 prosent at snorking er skyld i at de blir mer irriterte på hverandre. Som følge av dette mener hver femte norske snorker at snorking påvirker intimiteten og sexlivet.

Les: Dette dreper forholdet

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere