Aksjonen retter seg mot enkeltbrukere, men medfører også innsats og ransaking på treningssentre i Bergensområdet, opplyser Vest politidistrikt.

- Aksjonen skjer etter etterforskning den siste tiden, sier visepolitimester Olav Valland i Vest politidistrikt til NTB.

Les også: Løslater alle etter aksjon mot dopingmiljø

Ved 20.30-tiden var 20 menn pågrepet. 14 av mennene ble pågrepet på privatadresser, mens seks ble pågrepet ved to forskjellige treningssentre. Senere på kvelden opplyste visepolitimesteren til Bergensavisen at ytterligere tre personer var pågrepet.

De pågrepne er i 20- til 40-årene, og flere av dem framstår ifølge politiet som rollemodeller i sosiale medier.

- Andre er trenere, mens noen tar modelloppdrag. Vi mener det kan ha en forebyggende effekt at vi aksjonerer, sier Valland.

To store beslag

Under aksjonen ble det gjort flere beslag.

- Vi har beslaglagt ecstasy, hasj, amfetamin og veksthormoner. Vi har også gjort to relativt store beslag av testosteron, sier Valland.

Det ble også tatt beslag i en kongepytonslange hjemme hos en av de pågrepne.

- Akvariet i Bergen har tatt vare på den inntil videre, sier Valland.

De pågrepne er tatt inn til avhør og må avlegge urinprøve.

- Resultatet av prøven vil være avgjørende for hva som skjer videre. Noen kan få saken avgjort med et forelegg, mens andre kan ende opp med en tiltale i retten, sier Valland.

Straffbart

Ved 20.30-tiden pågikk aksjonen fortsatt.

- Det er flere vi ønsker kontakt med, sier visepolitimesteren.

På spørsmål om hvorfor politiet gjennomfører aksjonen, svarer Valland at hovedgrunnen er at all befatning med dopingmidler er straffbart på lik linje med narkotika.

- I tillegg er det det forebyggende elementet overfor ungdom som liker å trene. Aksjonen har også en helsemessig side, det er ikke ukjent at dopingbruk kan føre til endring i reaksjonsmønstret slik at man blir lettere aggressiv, sier han. (©NTB)