RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 selvmord i samme selskap

Foto: GERARD CERLES (AFP)
Nå kaller Frankrikes arbeidsminister Xavier Darcos sjefen inn på teppet.

Fredag skjedde det igjen. En 32 år gammel kvinne hoppet ut av vinduet fra fjerde etasje i France Telecom etter et møte på kontoret.

Hun er den 23. ansatte som tar livet sitt de siste 18 månedene. I tillegg har 13 ansatte forsøkt å ta sitt liv siden fagforbundet begynte å telle i begynnelsen av 2008.

«Personlige problemer»
Tidligere denne uken sa personalsjef Olivier Barberit i France Telecom at den avdøde kvinnen hadde personlige problemer som gjorde at hun hadde 61 fraværsdager så langt i år, skriver AP.

Fagforbundet klandrer en tøff styring fra ledelsen for de mange selvmordene og selvmordsforsøkene. Selskapet selv poengterer at de har 100.000 ansatte, og at selvmordsstatistikken ikke er høyere i France Telecom enn andre steder, melder BBC.

Inn på teppet
Nå har likevel arbeidsminister Xavier Darcos kalt inn selskapets administrerende direktør Didier Lombard til møte kommende uke.

- Målet med møtet er å se på alt som kan gjøres for å stoppe selvmordsbølgen i France Telecom. Vi må være forsiktige, men aktive, i denne saken, sier en talsmann for arbeidsmarkedsdepartementet, skriver Dina pengar.se.

Den franske staten eier 27 prosent av France Telecom. Selskapet ble gjort om fra statsselskap til aksjeselskap på 90-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere