Gå til sidens hovedinnhold

23 selvmord i samme selskap

Nå kaller Frankrikes arbeidsminister Xavier Darcos sjefen inn på teppet.

Fredag skjedde det igjen. En 32 år gammel kvinne hoppet ut av vinduet fra fjerde etasje i France Telecom etter et møte på kontoret.

Hun er den 23. ansatte som tar livet sitt de siste 18 månedene. I tillegg har 13 ansatte forsøkt å ta sitt liv siden fagforbundet begynte å telle i begynnelsen av 2008.

«Personlige problemer»
Tidligere denne uken sa personalsjef Olivier Barberit i France Telecom at den avdøde kvinnen hadde personlige problemer som gjorde at hun hadde 61 fraværsdager så langt i år, skriver AP.

Fagforbundet klandrer en tøff styring fra ledelsen for de mange selvmordene og selvmordsforsøkene. Selskapet selv poengterer at de har 100.000 ansatte, og at selvmordsstatistikken ikke er høyere i France Telecom enn andre steder, melder BBC.

Inn på teppet
Nå har likevel arbeidsminister Xavier Darcos kalt inn selskapets administrerende direktør Didier Lombard til møte kommende uke.

- Målet med møtet er å se på alt som kan gjøres for å stoppe selvmordsbølgen i France Telecom. Vi må være forsiktige, men aktive, i denne saken, sier en talsmann for arbeidsmarkedsdepartementet, skriver Dina pengar.se.

Den franske staten eier 27 prosent av France Telecom. Selskapet ble gjort om fra statsselskap til aksjeselskap på 90-tallet.

Kommentarer til denne saken