RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 tingretter i distriktene kan bli lagt ned

Domstolsadministrasjonen (DA) foreslår å slå sammen 35 norske tingretter til 12. Det opprører flere sorenskrivere, men får støtte av Justisdepartementet.

– Vi er kjent med Domstolsadministrasjonens ønske om å se på ytterligere sammenslåinger av førsteinstansdomstolene, og er positive til dette arbeidet, sier statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet til NRK.

DA mener sammenslåinger gir bredere fagmiljøer og mer moderne og kostnadseffektive digitale arbeidsprosesser, men understreker at det ikke er sikkert at alle domstolene som nå vurderes, blir foreslått sammenslått.

Sorenskriver Knut Gramstad i Sunnhordland er svært kritisk til å slå den lokale tingretten sammen med tingrettene i Hardanger, Bergen og Nordhordland.

– Økonomisk utsatte personer vil lide under lengre reiseavstander. Det synes jeg er det verste. Det blir en belastning både for vitner, tiltalte, dommere og meddommere, sier han til kanalen.

– En ny Hordaland tingrett vil bli større enn Oslo tingrett, påpeker Gramstad.

Han får støtte fra Hardanger-sorenskriver Klaus Skjeldal som mener fylket kommer svært dårlig ut om de kun skal ha en tingrett .

Mellom 2001 og 2009 har antall norske tingretter blitt kuttet fra 92 til 66. 

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere