RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 ulver i Sør-Hedmark

Sist oppdatert:
I løpet av helgen er det sporet mellom 23 og 26 ulver i de sydlige deler av Hedmark. Nå blir det søkt om ulvejakt i fylket.

Flere hundre personer var i helgen i aksjon i de sydøstlige delene av Hedmark, for å spore ulv. De fant spor etter mellom 23 og 26 ulver i Elverum, Åmot, Løten, vestre deler av Trysil, Våler og Åsnes kommuner.

- Vi har observert to flokker, mest sannsynlig Kynnaflokken og Julussaflokken. Resultatene av denne sporingen skal brukes som et underlag i forbindelse med en søknad om fellingstillatelse overfor Direktoratet for naturforvaltning, sier leder av viltfaglig utvalg i Elverum kommune, Jan Erik Olbergsveen, til Nationen.

I tillegg til de 12 dyrene som er i de to flokkene, skal det være to dyr i Juveberget ved Trysil, og ni ulver i Rotnaflokken, sør i Åsnes på grensen mot Sverige.

Dermed har man fått bekreftet at det er mye ulv i området. Og Olbergsveen mener det nå må mer til enn bare å felle enkeltdyr i flokkene.

- Både vanlige innbyggere, turgåere og sauebønder er engstelige for den store ulvebestanden i vårt distrikt i øyeblikket, sier Olbergsveen til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere