*Nettavisen* Nyheter.

2300 osloelever syke - på tre dager

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

2300 osloelever influensasyke siden mandag. Svineinfluensaen sprer seg epidemisk i sentrale Sør-Norge.

30.10.09 08:23

Det skriver Akersposten. Avisen skriver at det tirsdag ble registrert 1059 tilfeller av mulig svineinfluensa i Oslo-skolen. Mandag var antallet nye tilfeller 818, mens 735 nye tilfeller ble registrert som syke onsdag.

- Skolene rapporterer inn kun nye fravær som skyldes mulige tilfeller av influensa daglig, og vi tar forbehold at det er knyttet noe usikkerhet til tallene, sier fungerende kommunikasjonssjef i Utdanningsetaten i Oslo, Marianne Preus Jacobsen, til avisen.

Siden 1. august er det registrert 3891 mulige tilfeller av svineinfluensa blant de nær 90.000 elevene og ansatte i osloskolen.

- Epidemisk
Onsdag publiserte også Folkehelseinstituttet sin ukerapport om influensaåvervåkning for uke 43. Der slås det fast at antall influensasyke og laboratoriebekreftede influensatilfeller økte markant i forrige uke.

«Samlet tyder overvåkningsdataene på at det pandemiske influensaviruset nå sprer seg epidemisk i store deler av landet, særlig i sentrale strøk i Sør-Norge,» skriver Folkehelseinstituttet.

I Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland gjaldt en av 20 legekonsultasjoner influensalinendesymptomer.

13 døde
Så langt er 13 døde i Norge som følge av sykdommen. 144 har blitt lagt inn på sykehus med svineinfluensa, hvorav 27 på intensivavdelinger.

2820 personer har testet positivt på svineinfluensa.

I forrige uke slo 994 tester tatt av 2385 personer positivt ut for svineinfluensa ved laboratorieanalyse - nær 42 prosent av testene var positive. Uken før var bare 20 prosent av testene positive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.