*Nettavisen* Nyheter.

23.000 for få lærere i 2020

I 2020 vil det mangle 23.000 lærere, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Lærermangelen er blitt en del større enn tidligere fordi tallene nå er mer oppdatert om hvordan ungdom tilpasser seg utdanning. Basert på de siste observasjonene, ser det ut som færre unge tar lærerutdanning, sier forskningssjef Nils Martin Stølen i SSB til VG.

Tallene framgår av SSBs siste såkalte fremskriving, der statistikkbyrået presenterer sine prognoser. Stølen er ikke i tvil om at det i årene som kommer, vil bli enda vanligere at elevene blir møtt av assistenter enn av vanlige lærere.

- Tallene er svært usikre, men vi har visst lenge at vi står overfor en lærermangel om noen år. Det viser hvorfor vi må investere i kunnskap og skole slik denne regjeringen gjør. Vi trenger flere lærere, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til avisen.

Han mener det er opp til både regjeringen, kommunene og skolene å vise at læreryrket er spennende.

- For å rekruttere flere må vi vise at læreryrket er spennende, utfordrende og gir karrieremuligheter. Med Lærerløftet skal vi investere stort i skolen. Jeg tror også den nye masterutdanningen kan lokke flere. Vi vet at masterprogrammene som finnes i dag, er de mest populære tilbudene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.