RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SABAH ARAR (AFP)

24 likvidert i Bagdad

Sist oppdatert:
Både barn og kvinner blant de drepte.

Ifølge irakiske militærkilder skal menn, ikledt amerikanske militæruniformer, ha drept 24 mennesker i en landsby sør for Bagdad fredag. Det melder Reuters.

Det var mellom 10 og 15 angripere som tok seg inn i det sunnimuslimske nabolaget i bydelen Rasheed lørdag. De drepte skal ha blitt bundet og deretter skutt.

Det var barn og fem kvinner blant de som ble likvidert. Noen av de drepte var medlemmer av Sahwa-bevegelsen, også kjent som Iraks sønner, som i 2006 slo seg sammen med de amerikanske og irakiske styrkene i kampen mot al-Qaida.

Angriperne utga seg for å være amerikanske soldater, gikk med solbriller og snakket litt engelsk.

- Minst sju personer ble forlatt i live etter massakren, med hendene bundet bak ryggen, opplyser talsmann for sikkerhetsstyrkene i Bagdad generalmajor Qassim al-Moussawi.

Irakiske myndigheter har i etterkant av parlamentsvalget 7. mars, advart om en mulig opptrapping av volden. Valget ga ingen klar vinner og dette har økt spenningsnivået i hovedstaden.

Etter angrepet stengte irakiske og amerikanske soldater av området. Al-Moussawi opplyser at 25 personer er arrestert og at sikkerhetsstyrker søker etter flere involverte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere